SEGRE

COMERÇ

La venda de joguets creixerà entre el 5 i el 6 per cent

El sector es juga més del 70% de les vendes de tot l’any per Nadal

La venda de joguets creixerà entre el 5 i el 6 per cent

La venda de joguets creixerà entre el 5 i el 6 per cent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vendes de joguets creixeran aquest any entre el 5 i el 6% respecte a 2015, quan van sumar 1.065 milions d’euros, amb la qual cosa el sector sumarà el seu tercer any consecutiu en positiu, segons les previsions que maneja l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ).

El sector, que es juga més del 70% de les vendes de tot l’any per Nadal, afronta la campanya amb "optimisme", mentre adverteix que pot ser un any de "ruptura d’estoc", la qual cosa implica que molts joguets s’esgotaran abans de la primera setmana de gener, a la qual molts esperen per fer les seues compres.

Quant a les exportacions, aquestes també creixeran, encara que menys del previst a inicis de l’exercici a causa de l’efecte "brexit", que ha fet que les vendes al Regne Unit passin de créixer a un ritme del 40 % a caure per la depreciació de la lliura i l’efecte "psicològic".

"En aquest sector tan estacional és molt difícil fer una previsió. El 2015 ens va anar bé i en el que va d’any ha crescut el consum nacional de joguets, fins i tot a doble dígit en molts mesos," ha dit el president de l’AEFJ, José Antonio Pastor.

El client té millor disposició "econòmica i anímica" i el fabricant ho ha estirat per "fer més ben plantades, més publicitat i més llicències, el que ha de tirar del consum".

No obstant això, ha advertit que es tracta d’un any "perillós" perquè, aquesta "bona marxa" pot fer que es "trenqui l’estoc" abans de temps i que el resultat final de l’exercici no pugui ser tan bo com el registrat fins octubre, en el qual el mercat nacional ha pujat el 7%.

Encara que fabricants i distribuïdors "recorrin a totes les dades de què disposen, aprovisionar-se de cara al Nadal, en la que hi ha setmanes en què es venen el 10 % de tots els joguets de l’any, és molt complicat, ha apuntat.

Pastor ha advertit que també es perdran vendes pel fet que el 2 de gener moltes botigues hauran de romandre tancades per ser festiu en diverses autonomies.

Quant a les exportacions, que en el primer semestre van sumar 211 milions i un creixement interanual del 6 %, l’increment serà inferior en el conjunt de l’any (3 o 4 %) pel descens de les vendes al Regne Unit.

Fins que es va confirmar la seua sortida de la Unió Europea el juny passat, les exportacions estaven creixent al 40 % i el mercat britànic es posicionava com el tercer més important per al joguet espanyol, per darrere de França i Portugal.

tracking