SEGRE

TECNOLOGIA

WhatsApp paralitza l’intercanvi de dades d’usuaris europeus amb Facebook

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha indicat que el servei de missatgeria encara no ha realitzat cap traspàs d’informació amb la xarxa social al territori europeu

WhatsApp paralitza l’intercanvi de dades d’usuaris europeus amb Facebook

WhatsApp paralitza l’intercanvi de dades d’usuaris europeus amb Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

WhatsApp ha comunicat a les autoritats europees de protecció de dades que no intercanviarà dades dels seus usuaris europeus amb Facebook fins que no quedin resoltes les "preguntes i preocupacions" que va despertar la seua nova política de privacitat.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha indicat que el servei de missatgeria encara no ha realitzat cap traspàs d’informació amb la xarxa social al territori europeu i que no ho farà fins que no s’aclareixin els dubtes de les autoritats europees de protecció de dades.

A finals d’octubre, les esmentades autoritats van enviar una carta al conseller delegat de WhatsApp, Jan Koum, en la qual mostraven la seua preocupació pels canvis introduïts en la seua política de privacitat.

Segons l’AEPD, WhatsApp ha respost a les autoritats europees de protecció de dades assegurant que "no iniciarà tal intercanvi amb Facebook fins que hagi tingut oportunitat d’abordar les preguntes i preocupacions que s’han plantejat".

El servei anunciava a l’agost que començaria a compartir amb Facebook el número de telèfon dels seus usuaris, així com informació sobre la freqüència amb què aquests utilitzen el servei de missatgeria instantània.

L’anunci va motivar que totes les autoritats europees de protecció de dades enviessin la carta esmentada, així com que l’AEPD iniciés d’ofici "actuacions prèvies d’investigació" per examinar si aquestes transaccions d’informació entre WhatsApp i Facebook respecten la legislació espanyola en matèria de protecció de dades i, en cas de no complir-los, "determinar la responsabilitats corresponents".

L’actuació de l’AEPD està coordinada amb les que estan duent a terme les autoritats d’Alemanya, Itàlia o el Regne Unit.

"Complim el reglament europeu de protecció de dades i col·laborarem amb l’Agència Espanyola de Protecció de Dades en un esforç per respondre a les seues preguntes i per resoldre qualsevol problema", va explicar a l’octubre la xarxa social en un comunicat.

En cas de trobar indicis que la nova política de privacitat de WhatsApp incompleix la normativa espanyola de protecció de dades, l’AEPD iniciaria un procediment sancionador, com en el seu dia va fer amb el canvi en les condicions de Google.

tracking