SEGRE

gastronomia

El xef de La Boscana ja pensa en nous projectes

Joel Castanyé treballa en la publicació d’un llibre i en un tercer gran menú per al restaurant

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rere una estrella Michelin hi ha molt esforç i un gran equip, però sobretot un projecte de vida i voler superar-se dia a dia. Aquestes eren les paraules aquest dijous de Joel Castanyé, xef i copropietari del Restaurant La Boscana de Bellvís, que ha aconseguit la seua primera estrella Michelin.

El restaurant ha rebut la insígnia “per la seva feina constant per la innovació, mantenint les arrels de la tradició”.

Joel Castanyé admet que el premi li apuja el llistó, però sap que tant ell com l'equip estaran a l'altura. Ara pensa ja amb nous projectes, com la publicació d’un llibre o un tercer gran menú que s’afegirà al de ‘La mama Roser’, de 42 euros, que és més tradicional, i ‘El gran menú germans Castanyé’, amb producte més singular i més extens, de 62 euros.

Joel Castanyé, que ha dedicat l’estrella a la seva mare i a la tradició familiar del negoci, ha passat pel prestigiós Bulli Catering, on va aprendre, diu, dels millors, com Ferran Adrià.

L'experiència en 360 graus que ofereix La Boscana als comensals és un dels aspectes més ben valorats. I és que en un entorn natural, proven els millors plats mentre al seu voltant, els cuiners segueixen creant.

La família Castanyé fa trenta anys que es dedica a la cuina. Abans amb el restaurant el Resquitx de Mollerussa i des de fa vuit anys amb la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell). Van començar centrant-se en celebracions i banquets i fa dos anys van decidir obrir a les mateixes instal·lacions un restaurant gastronòmic de només vuit taules en què, asseguren, mimen molt l'espai i el menjar.

Mentre a La Boscana han aconseguit la seva primera estrella Michelin, el Fogony de Sort manté per onzè any consecutiu aquesta distinció. La conserva també el Malena de Gimenells, que la va recuperar ara fa tres anys.

Els germans Castanyé i la seua mare, aquest dijous a La Boscana.

El xef de La Boscana, nova estrella Michelin, ja pensa en nous projectesJoan Gómez

tracking