SEGRE

Dia mundial

Lleida s'uneix per condemnar la violència contra les dones

Acte unitari davant de la seu del Casal Municipal de la Dona

L'acte unitari a Lleida contra la violència masclista.

Lleida s'uneix per condemnar la violència contra les donesMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plaça dels Fanalets de Sant Jaume, seu del Casal Municipal de la Dona, ha estat l’escenari un any més de l’acte unitari amb què les institucions, entitats i associacions de Lleida condemnen la Violència Masclista coincidint amb el Dia internacional per a l’ Eliminació de la Violència contra les dones. Aquest any, les encarregades de conduir l’acte han estat dones dels quatre cossos de seguretat que treballen a Lleida (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), i el manifest l’ha llegit una mestra de l’Escola Bressol Municipal de Cappont, Àngels Rossell. L’acte ha comptat amb les interpretacions musicals de tres alumnes del Conservatori Municipal de Música.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha posat de relleu que “rebem cada dia 35 denúncies diàries de dones que tenen problemes i, actualment, al servei d’intervenció tenim 4.000 dones, de les quals 600 són a Lleida”. “La igualtat ha de ser efectiva i real. Les dones i la societat han de deixar de tenir por i denunciar-ho”, ha assegurat Bassa.

L'’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que "avui és un dia de lluita i de reivindicació, en el qual manifestem el nostre rebuig a la violència masclista. Contra aquesta xacra social no hi ha marge de tolerància, hem de seguir treballant des de l’educació” amb aquestes paraules l’alcalde de Lleida ha recollit avui el clam unànime de totes les institucions i entitats aplegades a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume.

L’alcalde ha explicat que durant el 2016 s’han acollit a 21 dones en allotjaments i s’han atès 29 en situació de violència masclista.

A l'acte hi han assistit el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la diputada Rosa Maria Mora, de la Diputació de Lleida; la subdelegada del Govern de l’Estat, Imma Manso; el tinents d’alcalde Xavier Rodamilans i Montse Parra; el president del grup municipal de CiU, Toni Postius; la presidenta del Grup de Ciutadans, Àngeles Ribes; la presidenta del grup municipal del PP, Dolors López; el president del Grup d’ERC-Avancem, Carles Vega; el president del grup municipal Crida-CUP, Pau Juvillà, i el president del grup municipal El Comú, Carlos González, a més d’altres regidors de la corporació.

L’acte ha finalitzat amb l’ofrena floral al monument Llàgrimes per tu.

L'acte unitari a Lleida contra la violència masclista.

Lleida s'uneix per condemnar la violència contra les donesMagdalena Altisent

L'acte unitari a L'acte unitari a Lleida contra la violència masclista.

Lleida s'uneix per condemnar la violència contra les donesMagdalena Altisent

tracking