SEGRE

TECNOLÒGIA

El sistema de pagaments mòbils Apple Pay arriba aquest dijous

Es pot utilitzar amb les targetes de crèdit i dèbit del Banco Santander, American Express, Carrefour i Edenred

El sistema de pagaments mòbils Apple Pay arriba aquest dijous

El sistema de pagaments mòbils Apple Pay arriba aquest dijous

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apple Pay, el sistema de pagaments mòbils d’Apple, comença a funcionar aquest dijous a Espanya, on es podrà utilitzar amb les targetes de crèdit i dèbit del Banco Santander, American Express, Carrefour i Edenred (Ticket Restaurant).

Aquest sistema permet comprar en comerços utilitzant el telèfon mòbil o el rellotge d’Apple: el iPhone s’atansa al terminal de pagament i la transacció es realitza en un únic pas mitjançant l’autorització de l’empremta dactilar o amb un doble clic al botó dret de l’Apple Watch.

Espanya es converteix així en el tretzè país on funciona el sistema de pagaments mòbils d’Apple, que es va estrenar l’octubre de 2014 als Estats Units i és compatible amb els terminals de cobrament per a targetes sense contacte ("contactless").

"Ens entusiasma ser a Espanya perquè aquí l’acceptació del pagament sense contacte és predominant: hi ha més de 800.000 terminals de pagament i 11,5 milions de targetes 'contactless'". Segons el Santander, tres de cada quatre comerços les accepten", explica la vicepresidenta corporativa d’Apple i responsable d’Apple Pay, Jennifer Bailey.

El nombre de bancs amb els quals Apple Pay arrenca a Espanya és limitat, però la vicepresidenta d’Apple afirma que el seu objectiu és "incloure a la plataforma totes les targetes de dèbit i crèdit que sigui possible".

"Als Estats Units comencem amb sis i ara hi ha milers, però ha portat temps", concedeix.

El Banco Santander ha decidit ser la primera entitat financera espanyola que se suma a aquest mètode de cobrament perquè suposa "un pas rellevant" en la seua transformació digital ja que una part substancial dels seus clients de banca mòbil són usuaris d’Apple, segons l’el responsable de targetes de Santander España, Diego Fernández.

Dels 1,3 milions de clients de banca mòbil que l’entitat té a Espanya, un 30 % utilitza dispositius d’Apple, per la qual cosa l’associació amb Apple Pay cobreix un buit -els clients d’Android ja disposen de mètode de pagament mòbil-.

Segons la vicepresidenta d’Apple, "desenes de milions" de persones utilitzen Apple Pay al món i el grau de satisfacció dels clients és d’un 97 % perquè és un mètode "senzill, segur i privat" de realitzar les compres.

Però com funciona aquest servei?

La tecnologia NFC present a iPhones i rellotges d’Apple permet que els dispositius detectin, quan s’atansen al terminal de pagament, que es realitzarà una transacció. Llavors, demanen a l’usuari autorització des de la pantalla de bloqueig: la identificació de l’empremta o el doble clic al rellotge serveixen de confirmació.

Apple Pay també permet el pagament dins d’aplicacions mòbils específiques (amb iPhone i iPad) i en llocs web a través del navegador Safari (amb ordinadors Mac i iPhone).

La directiva de la tecnològica de Cupertino (Califòrnia) presumeix que Apple Pay és el mètode de pagament mòbil "més segur" del mercat perquè se sustenta a diverses capes de seguretat.

El telèfon transforma les dades de la targeta en un número diferent i encriptat que emmagatzema en un lloc independent i aïllat del hardware i genera un codi diferent per a cada transacció (de la qual Apple no coneix l’import, el producte ni la botiga en la qual es realitza).

A més, cada compra requereix la validació de l’usuari mitjançant la identificació de l’empremta dactilar (en el cas del rellotge és un doble clic, però perquè l’Apple Watch funcioni, és necessari activar-lo amb l’empremta cada vegada que es col·loca al canell).

"A molts països, especialment als EUA, hi ha molts casos de frau i robatori de credencials bancàries. Apple Pay s’ha dissenyat per millorar l’experiència de tot l’ecosistema: consumidors, comerços i bancs", emfatitza Bailey.

tracking