SEGRE

VIDEOJOCS

L'expectació pel salt de Mario a mòbils impulsa Nintendo a la Borsa

Super Mario Run es llança aquest mes

L’expectació pel salt de Mario a mòbils impulsa Nintendo a la Borsa

L’expectació pel salt de Mario a mòbils impulsa Nintendo a la Borsa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expectació que genera el salt de Super Mario als telèfons intel·ligents és palpable al parquet toquiota, on els títols de Nintendo s’han revaloritzat més d’un 13 % després de l’anunci de l’arribada del lampista als sistemes iOS.

El valor de les accions de la companyia amb seu a Kyoto (oest) va pujar aquest dijous un 0,59 % a la Borsa de Tòquio fins els 27.940 iens (230 euros) per títol, a dos setmanes que "Super Mario Run" arribi als aparells del gegant nord-americà Apple.

Els inversors han secundat Nintendo especialment arran de l’anunci a mitjans de novembre de la data de llançament del joc (15 de desembre), període en què les accions de la històrica companyia dels videojocs han pujat un 12,4 %.

Mario va aconseguir així despuntar el forat que va experimentar la companyia a l’octubre després de revelar la seua nova consola Switch, híbrid de plataforma de sobretaula i dispositiu portàtil, que no va arribar a convèncer els inversors i que va provocar una acusada caiguda a la Borsa de Tòquio.

La xifra és encara un 12 % inferior als 31.770 iens (262 euros) en els quals es van situar les seues accions el passat 19 de juliol arran del llançament de l’exitós "Pokémon GO", la febre del qual va arribar a catapultar els seus títols un 120,9 per cent en tot just tretze dies.

L’evolució de Nintendo ha estat favorable en el que va d’any, i les seues accions s’han revaloritzat un 67,7 per cent des de la primera negociació del 4 de gener fins avui.

Així és el videojoc

A "Super Mario Run" el lampista bigotut corre veloç per la pantalla mentre l’usuari s’encarrega que salti, eviti els seus enemics, reculli monedes i arribi sa i estalvi a la meta.

El joc, fruit de la seua associació amb la desenvolupadora DeNA, ha aconseguit tornar a despertar l’interès dels inversors pel software per a mòbils que Nintendo guarda al tinter després d’un debut pitjor de l’esperat al sector mòbil amb "Miitomo" al març i després de reconèixer l’escàs impacte de "Pokémon GO" en els seus comptes.

El software es llançarà aquest mes a més de 150 territoris, i inclourà tres modalitats diferents de joc.

tracking