SEGRE

dia mundial

Lleida reclama una igualtat efectiva per a les persones amb discapacitat

Alerten que la taxa d’atur entre aquest col·lectiu és del 75%

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats de l'àmbit de la diversitat funcional de Lleida han alertat aquest divendres que el seu col·lectiu pateix una taxa d’atur del 75%. Ho han denunciat durant l’acte de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que ha tingut lloc al saló de plens de la Paeria.

Els representants de 7 entitats han fet la lectura del manifest, demanant de manera directa i clara el respecte dels seus drets en els àmbits de la salut, l’educació, l’habitatge, el treball i l’accessibilitat.

Durant l’acte, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha apuntat que s’ha de treballar per la igualtat de les persones, independentment de les diferències físiques, psíquiques o sensorials, i per la defensa dels seus drets. Ros ha remarcat que s’ha de fer per una igualtat efectiva, ja que s’assoleix amb el que les lleis marquen però falta socialment.

Aquest dijous també es commemoren els 10 anys de la Convenció Internacional de Drets Humans de les persones amb discapacitat, que vetlla per a garantir la igualtat entre persones. És per això que el manifest a girat al voltant del lema "Junts defensem els nostres drets".

Els actes de celebració finalitzen al vespre amb un concert programat a l'Espai Orfeó a càrrec dels grups Sring Riot i Möndo Loco.

L'acte ha tingut lloc al saló de plens de la Paeria.

Lleida reclama una igualtat efectiva per a les persones amb discapcitatLleonard Delshams

tracking