SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

Milers de persones a la Fira d'Àger per impulsar el Montsec

Gairebé un centenar de parades, visites guiades i representacions teatrals

Els carrers d’Àger es van omplir ahir de visitants i de parades amb productes autòctons.

Els carrers d’Àger es van omplir ahir de visitants i de parades amb productes autòctons.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé un centenar de parades van omplir ahir els carrers d’Àger, a la Noguera, en la vintena edició de la Fira del Montsec, en la qual es dóna prioritat a productes de la zona com les ametlles o la mel, encara que també a altres articles artesans com el sabó, l’oli o els embotits. El temps va aguantar i els carrers es van omplir de visitants que l’ajuntament no va poder quantificar. Segons l’alcalde, Lluís Ardiaca, “si no plou, la fira sempre és un èxit i un atractiu turístic”.

La jornada va començar a les onze del matí amb un taller de circ amb Desastrosus Cirkus a la placeta dels Jubilats i durant tot el matí va tenir lloc l’espectacle itinerant d’animació Estraperlo, a càrrec de Traüt Espectacles. El certemen també va oferir la possibilitat de rememorar els últims anys de la dècada dels trenta del segle passat visitant l’antiga farmàcia Montardit, a la plaça Major.

Durant la jornada l’església de Sant Pere va obrir les portes i tornarà a fer-ho els dies 6 i 8

Un altre espai que va obrir les portes durant tot el cap de setmana de la fira va ser la col·legiata de Sant Pere. Durant el dia d’ahir va tenir lloc una jornada de portes obertes de les 11.00 a les 14.00 hores que es tornarà a repetir aquests dimarts i dijous, festius, amb visites guiades a les 11. 30 i les 12.30 hores.

Durant tot el matí també hi va haver una exposició d’oficis antics com una forma de preservar aquestes antigues maneres de treballar. Així doncs, s’hi van poder veure ferrers, matalassers o forjadors. La fira va tancar les portes a les 15.00 hores encara que a la nit, a les 21.00 hores, es va celebrar la vesprada musical amb un concert de The New Raemon al local social. El preu de l’entrada anticipada era de 12 euros i de 15 a la taquilla.

Ardiaca va indicar que la fira serveix cada any per promocionar la localitat i un enclavament com és el Montsec, i enguany en particular per honrar la figura de Benet Rosell. Els actes previs per homenatjar la seua figura van tenir lloc dissabte amb diverses activitats poètiques i musicals durant el matí i gran part de la tarda (vegeu SEGRE d’ahir).

Emotiu homenatge a l’artista Benet Rossell

Tota la jornada de dissabte de la fira, que aquest any arriba al vintè aniversari, es va dedicar a la figura de Benet Rossell, que va morir fa uns mesos. Amb aquesta finalitat, va muntar un itinerari que va barrejar música i poesia per glossar la seua figura. A la tarda, va tenir lloc un acte conduït per Carles Maria Sanuy que va reunir dinou poetes com Ester Xargay, Josep Borrell, Andreu Subirats, David Ymbernon o Antoni Clapés. Les rumbes i garrotins de l’Último Bodeguín van coronar la trobada. Pel que fa als expositors, dels gairebé cent que van ocupar els carrers, una vintena eren de nous productes de proximitat i ecològics. Malgrat que el consistori, organitzador de l’esdeveniment, no es va aventurar a xifrar l’afluència d’assistents, l’objectiu era superar els més de 7.500 que es van aconseguir la passada edició. Segons Ardiaca, tot el programa que s’ha organitzat durant aquests dos dies de fira ha comptat amb un bon nombre de públic, de manera que el consistori ja s’ha posat en marxa per organitzar-ne una nova edició.

Els carrers d’Àger es van omplir ahir de visitants i de parades amb productes autòctons.

Els carrers d’Àger es van omplir ahir de visitants i de parades amb productes autòctons.

tracking