SEGRE

GASTRONOMIA

Llagosta i guatlla per al menú del banquet dels Premis Nobel

Més de 1.350 comensals

Llagosta i guatlla per al menú del banquet dels Premis Nobel

Llagosta i guatlla per al menú del banquet dels Premis Nobel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El menú del banquet de gala dels Premis Nobel, que sempre es manté en secret fins l’últim moment, va estar compost aquest any per llagosta, vieria i guatlla.

El menú no es fa públic fins que els reis suecs Carles Gustau i Silvia, la resta de la família reial, els guardonats i convidats d’honor no se sentin a la taula al Saló Blau de l’Ajuntament d’Estocolm.

Els més d’1.350 comensals van començar l’àpat amb llagosta i vieira a la brasa amb ortigues, all silvestre i patates d’hivern confitades.

El plat principal és de guatlla de la regió sueca de Sudermania a l’all negre i a la brasa de porro amb tupinambo, xampinyons silvestres i suc de pell de pollastre rostit amb grans de mostassa.

I a les postres domina el cítric, amb un núvol de sudachi, sorbet de móres polars, molles de miso i full d’arròs en fregit.

Al llarg del sopar se serviran com vins Taittinger Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006, Piccini Poggio Teo Chianti Classico 2010 i Moncaro Tordiruta Passito 2007.

El menú porta la firma d’un dels millors xef suecs Sayan Isaksson, amb una estrella Michelín al seu restaurant Esperanto, mentre la rebosteria va a càrrec, per tercer any consecutiu, de Daniel Ross.

Ambdós van començar a treballar en aquest encàrrec la primavera passada provant receptes, fins confeccionar l’opció definitiva, que ha estat cuinada per 43 xefs durant quatre dies.

Al Saló Blau s’han van instal·lar 62 taules, servides per 260 cambrers i vestides amb uns 500 metres d’estovalles, no pas menys de 7.000 peces de porcellana, 5.400 vasos i copes i 10.000 coberts de plata.

tracking