SEGRE

trànsit

El 71% de conductors reconeix parlar per telèfon mentre condueix

El 13% afirma que envia missatges de text i el 6% consulta les xarxes socials

El 71% de conductors reconeix parlar per telèfon mentre condueix

El 71% de conductors reconeix parlar per telèfon mentre condueix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 71% dels conductors espanyols reconeix parlar per telèfon mentre condueix, mentre que el 27 % assegura que aprofita per beure i el 15 % per menjar, segons l’informe anual LeasePlan MobilityMonitor divulgat aquest dimarts.

D’acord amb l’estudi, realitzat a 4.000 persones de 17 països, el 13 % dels conductors afirma que envia missatges de text i el 6 % consulta les xarxes socials.

Pel que respecta a les dades mundials, les activitats més comunes durant la conducció són utilitzar el telèfon (69 %), beure (36 %) i menjar (32 %); seguides de la tramesa de missatges de text (17 %) i l’ús de les xarxes socials (el 8 %), segons la font.

Aquestes dades revelen que el 81 % dels conductors realitzen diverses activitats mentre són al volant dels seus vehicles i que els resultats generals són lleugerament millors en comparació amb els obtinguts el 2014, quan la xifra ascendia al 84 %.

Altres dades destacades de l’estudi són que el 60 % dels consultats ha observat excessos de velocitat d’altres conductors i que la meitat d’ells reconeix fer el mateix.

A Espanya, el 57 % dels que han participat en la mostra diuen que és molt habitual tenir un cotxe darrere del seu que no respecta la distància de seguretat.

Segons l’informe, el 71 % dels conductors dels 17 països admet incórrer en excessos de velocitat, sent els grecs, espanyols i australians els que menys superen els límits (55%, 61 % i 64 %, respectivament).

Per al conseller delegat de LeasePlan Espanya, Alberto Sáez, "la multitasca, l’agressivitat i l’excés de velocitat són les causes principals dels accidents de trànsit".

A Europa, el cost mitjà d’un accident de trànsit és de 700 euros, es ressalta a l’informe, en el qual també s’assenyala que el del combustible suposa un desemborsament d’uns 2.000 euros per any.

tracking