SEGRE

TECNOLOGíA

La icona de la paella ja està disponible per als serveis de missatgeria

És el primer símbol pròpiament espanyol en l’alfabet dels emojis

La icona de la paella ja està disponible per als serveis de missatgeria

La icona de la paella ja està disponible per als serveis de missatgeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La icona de la paella ja està disponible a totes les plataformes de missatgeria per ser utilitzat en telèfons mòbils i teclats de tot el món, segons han informat els impulsors d’aquesta iniciativa, denominada

#PaellaEmoji

, en un comunicat.

Després d’Apple, totes les plataformes (Twitter, Google, Microsoft, Samsung) ja disposen d’aquesta icona després d’haver desenvolupat els seus dissenys.

Així, el "PaellaEmoji" s’ha convertit en element quotidià del llenguatge digital, un objectiu que va ser ratificat el maig passat quan el consorci Unicode el va incorporar a la seua versió 9.0.

"Aquesta notícia suposa un fort reconeixement per a l’abast internacional de la paella, a més d’una triple fita: és el primer símbol pròpiament espanyol en l’alfabet dels emojis -al marge de la bandera-; és també la primera ocasió en què una marca (arròs La Fallera) aconsegueix un emoji; i la primera vegada que la pressió popular aconsegueix un emoji", han assenyalat les mateixes fonts.

Aquesta marca d’arròs es va marcar com a objectiu "revaloritzar la recepta totèmica dels valencians i actualitzar-la incorporant-la a les noves tecnologies".

Aquesta estratègia basada en la pressió popular i les xarxes socials ha comptat amb la col·laboració del cuiner José Andrés, que ha aconseguit implicar empresaris com Tim Cook -director executiu d’Apple- i aconseguir l’aliança de Shigetaka Kurita, creador dels emojis, per evitar que la seua representació gràfica mostrés la paella com un plat diferent del que marca la tradició arrossera de la zona de València.

tracking