SEGRE

INTERNET

"Què passaria si guanyés Trump": Google revela les principals inquietuds del 2016

La independència de Catalunya també ha estat un dels temes més buscats

"Què passaria si guanyés Trump": Google revela les principals inquietuds del 2016

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què passaria si Trump guanyés les eleccions dels Estats Units, si Anglaterra sortís de la Unió Europea, si no hi hagués Lluna o si Catalunya s’independitzés han estat algunes de les preguntes que els espanyols més van consultar al cercador Google en aquest 2016.

La companyia tecnològica nord-americana ha fet públic aquest dimecres "Google Year in Search 2016", el seu informe sobre les tendències de recerca, que aquest any d’eleccions han estat molt polaritzades cap a la política nord-americana i la mort de personalitats de la cultura i l’esport.

Google ha publicat les consultes de termes i preguntes que més van créixer a Espanya l’últim any, després de mesurar les tendències, no les recerques en termes absoluts.

A Espanya, terra apassionada per les competicions esportives, les dos principals tendències de recerca van tenir relació amb els Jocs Olímpics de Riu 2016 i l’Eurocopa. Després d’elles, la febre estiuenca pel videojoc "Pokémon Go" i l’arribada de l’últim mòbil d’Apple, l'iPhone 7.

Les eleccions dels Estats Units, Donald Trump, la desaparició de Diana Quer i el festival d’Eurovisió també van suscitar molta inquietud entre els internautes.

Trump va liderar el rànquing de personalitats, única persona viva de la llista juntament amb la seua esposa, Melania. Les morts dels cantants David Bowie, Prince, Leonard Cohen i Manolo Tena; del motorista Luis Salom; i de la televisiva Veneno van motivar la seua presència en aquesta classificació.

Pot un país mirar-se en les recerques de Google com qui s’observa a l’espill? Entre els dubtes existencials dels espanyols el 2016 van figurar què passaria si la Terra deixés de girar, si governés Podemos, si no hi hagués Sol, si es fonguessin els pols, si el magma fos fred i si no hi hagués anys de traspàs.

En l’apartat més aspiracional, els internautes d’Espanya van preguntar com ser més carismàtic, una persona segura i confiada, donant de medul·la, model, entrenador de Pokémon Go, bloguer, famós a Instagram o "la noia més intel·ligent".

El pragmatisme del "què" es va concentrar en les preguntes de què és el Brexit, "Pokémon Go", Periscope, "fer la cobra", Snapchat o una columna lumbosacra.

A nivell global, les tendències de recerca han estat similars a les registrades en Espanya: lideren la llista general "Pokémon Go", l’últim model del telèfon d’Apple i Donald Trump, i apareixen els cantants Prince i David Bowie, els Jocs Olímpics i les pel·lícules "Deadpool" i "Esquadró suïcida".

Les sol·licituds d’informació de personalitats públiques mostra dos grans interessos temàtics, la política nord-americana i l’esport olímpic.

Donald Trump, Hillary Clinton, Melania Trump i Bernie Sanders ocupen la part alta de la classificació, en la qual també figuren els nadadors Michael Phelps i Ryan Lochte i la gimnasta Simone Biles.

Les notes discordants a ambdues tòniques les van posar la cantant Céline Dion, l’actor Tom Huddleston i Steven Avery, el ciutadà nord-americà que protagonitza el documental "Making a Murderer".

En revisar les tendències de recerques de notícies, Google ha detectat que l’interès més important de 2016 el va suscitar la campanya de les eleccions nord-americanes que han culminat amb la victòria de Trump.

També es va sol·licitar molta informació sobre els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, el referèndum del Regne Unit sobre la permanència en la UE -Brexit-, el tiroteig d’Orlando -atemptat que va acabar amb la vida de 49 persones-, el virus del zika i l’escàndol dels papers de Panamà.

tracking