SEGRE

LABORAL

Només un terç de les persones amb discapacitat està en disposició de treballar

El 5,9% de la població espanyola en edat laboral té certificat de discapacitat

Només un terç de les persones amb discapacitat està en disposició de treballar

Només un terç de les persones amb discapacitat està en disposició de treballar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa d’activitat (percentatge de persones que treballen o volen fer-ho en relació amb el total de la població en edat legal de treballar) de les persones amb discapacitat era del 33,9 % l’any passat, 44,2 punts inferior a la de la població que no té discapacitat (78,1 %).

Així es reflecteix a l’estadística "L’Ocupació de les persones amb discapacitat. Any 2015", publicada aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que constata que 1.774.800 persones d’entre 16 i els 64 anys i residents en llars familiars té certificat de discapacitat, el 5,9 % de la població espanyola en edat laboral.

L’any passat, 414.800 persones amb discapacitat estaven aturades, el que suposa una taxa d’atur del 31 % davant el 21,9 % de la població sense discapacitat.

La taxa d’ocupació era del 23,4 %, més de 37 punts més baixa que la de les persones sense discapacitat (60,9 %).

Les dades de l’INE reflecteixen també que el 28,8 % de les persones amb discapacitat ocupades que van cotitzar a la seguretat social tenia algun tipus de deducció en les cotitzacions, 0,4 punts més que el 2014.

Igual com en la població general, les dones amb discapacitat té menys presència activa al mercat laboral, encara que la seua taxa d’activitat és més pròxima a la masculina que en la població sense discapacitat.

La taxa d’ocupació dels homes va superar en un punt la de les dones i la taxa d’atur d’aquestes (31,1 %) va ser superior a la dels homes (30,9 %).

Les dades mostren una incidència més important de l’atur en la població més jove, encara que han descendit les taxes d’activitat i d’atur respecte el 2014.

La majoria dels treballadors amb discapacitat són assalariats (88,6 %), tenen contracte indefinit (77 %), treballen a jornada completa (83,4 %) i desenvolupen la seua activitat al sector serveis (80,7 %).

De cada 100 persones amb discapacitat en edat laboral, 13 van percebre una prestació durant 2015. El 83,2 % d’elles la va rebre a causa d’una incapacitat laboral.

tracking