SEGRE

CONSUM INSPECCIÓ

Vigilància per uns joguets segurs

La Guàrdia Urbana de Barcelona detecta i destrueix més de 1.400 objectes que incompleixen la normativa || Mal etiquetatge, baixa qualitat i falta d’advertència, principals infraccions

Un agent de la Urbana de Barcelona inspecciona un establiment de venda de joguets.

Un agent de la Urbana de Barcelona inspecciona un establiment de venda de joguets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha decomissat i destruït un total de 1.444 joguets que no complien la normativa. En el marc del dispositiu Jugar segur, la Policia Local ha inspeccionat des de principis del mes de desembre dinou establiments comercials de la capital catalana i ha interposat tretze denúncies. L’objectiu de la campanya passa per garantir que tots els joguets que es venen compleixen les normatives corresponents i no representen cap risc per a la seguretat ni per a la salut dels més petits de casa.

Les infraccions més freqüents són la falta d’etiquetatge en castellà i català o productors que estan mal etiquetats; falta d’alertes o consells de seguretat; falta de l’homologació de la Comunitat Europea; instruccions illegibles; falta d’advertències de no utilització per a menors de 3 o de 8 anys; baixa qualitat, que fa que els joguets incompleixin la norma; pintures també de poca qualitat, o manufactura indecuada i de fàcil ruptura per part dels menors.

Les actuacions de la Guàrdia Urbana es porten a terme amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Consum, que recomana als compradors revisar els joguets i guardar els comprovants de compra per si han de fer alguna reclamació als establiments.

En un altre ordre de coses, els fabricants de joguets encaren la campanya de Nadal i de Reis amb optimisme i preveuen un augment de les vendes superior al 6 per cent. Entre les dos últimes setmanes d’aquest any i la primera del 2017 es concentrarà en 70 per cent de les vendes d’aquests productes, que s’han mantingut a un bon ritme de creixement en tot l’any.

tracking