SEGRE

SALUT

Sanitat estudia posar multes a pares de menors que s'hagin emborratxat

La sanció seria per a aquells familiars que hagin rebut un avís per assistir a un curs de sensibilització després d’haver-se emborratxat el seu fill i no vulguin acudir-hi

Restes d'un 'botellón' en un parc infantil de Lleida, en una imatge d'arxiu.

Sanitat estudia posar multes a pares de menors que s'hagin emborratxatLleida Televisió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Montserrat Dolors, considera que "potser calgui plantejar-se algun tipus de sanció econòmica" per a aquells pares que hagin rebut un avís per assistir a un curs de sensibilització després d’haver-se emborratxat el seu fill i no vulguin acudir.

En un entrevista que publica aquest dimarts ABC, Montserrat ha explicat que aquest tipus de multes serien per a pares amb fills reincidents en el consum d’alcohol que tinguin aquest comportament "irresponsable" de no voler assistir a aquests cursos.

Aquesta mesura ja es contemplava d’alguna forma a l’últim esborrany d’una norma integral per regular el consum d’alcohol, venda i publicitat durant l’etapa de la ministra Ana Mato, en el qual es parlava també de multes als menors que serien abonades pels pares en cas d’insolvència o amb treballs a la comunitat.

Respecte a l’anunciat Erasmus nacional per a nens d’entre 14 i 18 anys, la ministra explica que serà un programa d’intercanvi voluntari i sense beca.

En matèria sanitària, Montserrat assegura que s’establiran nous trams en els copagaments farmacèutics, fixant-se’n tres: el primer per als que guanyen de 0 a 18.000 euros, un altre de 30.000 a 60.000 i el tercer de 60.000 a 100.000 euros.

tracking