SEGRE

TRADICIONS

Cap d'Any des de 15 a 365 euros a Lleida i els Mossos supervisen 25 festes

Locals i restaurants de Ponent preveuen un ple total per celebrar la Nit de Cap d’Any, amb preus d’entre 15 i 365 euros || Desenes de localitats munten festes populars en poliesportius

Preparatius ahir a l’hotel Senator Condes, que organitza una festa per a 2.000 persones.

Preparatius ahir a l’hotel Senator Condes, que organitza una festa per a 2.000 persones.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa de Cap d’Any no entén de crisi. O això és el que asseguren els restauradors i responsables de locals de lleure nocturn lleidatans, que auguren un ple total per a la nit de demà. Opcions i preus n’hi ha per a tots els gustos i butxaques i poden incloure el sopar, el cotilló i fins i tot l’allotjament per no haver de desplaçar-se després de la festa. “La gent no perd la tradició de sortir per Cap d’Any”, va afirmar ahir Xavi Bosch, soci del grup Bonobo, responsable de locals de lleure nocturn lleidatans com la sala Manolita, La Nuit, Baba Room, Maracas, Xtra, Bitch o Comèdia. Tots ells organitzen festes demà amb entrades d’entre 15 euros amb una consumició i 25 euros amb tres consumicions. El mateix grup també és el responsable d’organitzar la festa de Cap d’Any a l’hotel Senator Condes, que espera reunir unes 2.000 persones. “Ens queden un centenar d’entrades a la venda per als indecisos d’última hora”, va afirmar Bosch. En aquest cas, hi ha tres paquets disponibles de 65 euros per accedir a la festa, 119 euros per al sopar i la festa i 179 euros amb tot l’anterior i allotjament inclòs. Segons Bosch, els clients reserven amb temps. La primera setmana de desembre aquest grup ja havia venut 500 entrades.

Per la seua part, la Finca Prats o la Fonda del Nastasi també organitzen cotillons. Els primers ofereixen aquest any una festa temàtica sobre Cabaret, des de 255 euros (365 euros amb allotjament), mentre que la Fonda celebra el seu 30è aniversari amb DJ i més de 40 artistes. Al Davall, el restaurant de la Llotja, organitzen un sopar i una festa amb tres ambients.

Els restauradors diuen haver tingut un bon mes gràcies a les festes i els sopars d’empresa

A més del sector privat, desenes d’ajuntaments i associacions juvenils organitzen festes en pavellons. A Cervera és costum que més de mig miler de persones es reuneixin a la plaça Major a mitjanit per celebrar l’entrada de l’any nou. Des de la Paeria, el mateix alcalde, Ramon Royes, i els regidors reparteixen de forma gratuïta raïm i cava entre tots els assistents. Seguidament la festa es trasllada al pavelló polivalent. A Tàrrega, des de l’any passat l’associació Agrat organitza el seu propi Cap d’Any. Sota el nom de Targanades, a les tres de la matinada a la plaça Major hi haurà un espectacle i posteriorment la festa continuarà a l’Espai MerCAT.

Al Pla d’Urgell, la majoria de municipis celebren festes populars en pavellons municipals, a excepció del Poal, Vila-sana, Golmés, Ivars d’Urgell i la capital, Mollerussa. És el cas, per exemple, de Linyola, que ha preparat un sopar amb cotilló i espectacle musical al poliesportiu.

A Bell-lloc, la festa serà a la sala La Cultural, a base d’un menú d’adults de 50 euros i un altre d’infantil de 20. A Torregrossa, la vetllada se celebrarà a la Sala Recreativa Municipal, amb l’assistència ja confirmada d’unes 300 persones i amb un servei de guarderia amb jocs.

PROPOSTES Lleida: Campanades a la Seu Vella i a l'Escorxador. Festes de Cap d'Any a la majoria de restaurants i locals de lleure nocturn de la ciutat Cervera: Raïm a la plaça Major i festa posterior al pavelló polivalent. L'alcalde i els regidors repartiran raïm i cava als assistents Tàrrega: A partir de les tres de la matinada, festa organitzada per Agrat sota el nom Targanades a la plaça Major i a l'Espai MerCAT Linyola: Cotilló i espectacle musical al poliesportiu municipal fins a la matinada Bell-lloc d'Urgell: La sala municipal ofereix un sopar de Cap d'Any per 50 euros

Els Mossos supervisen 25 festes d’ajuntaments

Els Mossos d’Esquadra han supervisat a Ponent fins a vint-i-cinc festes de Cap d’Any organitzades per ajuntaments o associacions juvenils en pavellons municipals. La policia autonòmica, a través d’un pla d’acció elaborat pel departament d’Interior per controlar festes extraordinàries com a Nit de Cap d’Any, Sant Joan o festes majors, ha contactat amb els ajuntaments per explicar-los i supervisar la normativa de seguretat. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, en aquest tipus de festes no acostumen a donar-se problemes d’aforament perquè es tracta de dies en què l’oferta festiva és molt variada. Els controls i consells passen per, en funció de l’aforament, garantir un bon control en els accessos al recinte i comptar amb personal de seguretat, ambulàncies, il·luminació, senyalització, sortides d’emergència o presència d’extintors.

Cap d'Any des de 15 a 365 euros a Lleida i els Mossos supervisen 25 festes

Cap d'Any des de 15 a 365 euros a Lleida i els Mossos supervisen 25 festes

tracking