SEGRE

SORTEJOS BALANÇ

L'atzar deixa més de 14 milions en grans premis a Lleida

En un any, més 35 en menudalles i pessics menors del sorteig de Nadal

Anna Arenas, ahir, amb el cartell que acredita el premi de la Primitiva que ha venut a Benavent.

Anna Arenas, ahir, amb el cartell que acredita el premi de la Primitiva que ha venut a Benavent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes no poden queixar-se aquest any pel que fa a la sort amb els jocs d’atzar. I és que diversos grans premis de diferents sortejos (Primitiva, Quiniela, Euromilions, Bonoloto i el Nen) han ruixat la província amb més de 14 milions d’euros, als quals se sumen a 35 més que va deixar el sorteig de Nadal en pessics menors (incloent un segon a Cappont i dos cinquens a Mollerussa) i menudalles.

L’any ja va començar amb bon peu gràcies als 50 dècims del primer premi del Nen que va vendre l’administració número 12 del passeig de Ronda, que van repartir a la ciutat uns 10 milions. I el fermall l’ha posat (a l’espera del sorteig de la Grossa) la Merceria Anna de Benavent de Segrià, on s’ha segellat una aposta amb sis encerts (45-38-19-7-33-28) de la Primitiva de dijous, agraciat amb 809.598 euros. El premiat va pagar pel bitllet 10 euros.

L’últim, més de 800.000 euros gràcies a un bitllet guanyador de la Primitiva segellat a Benavent

“És la primera vegada que donem un premi així. No sabem a qui li pot haver tocat. Pot ser un veí del poble o dels voltants”, explicava ahir encara emocionada Anna Arenas, responsable d’aquest establiment, que va nàixer fa disset anys com a merceria i avui s’ha reconvertit en una botiga “amb una mica de tot”.

Dins d’aquest import de 14 milions en grans premis val a destacar els 1,3 milions que va deixar també la Primitiva el passat 10 de desembre a Massalcoreig. A més, hi ha dos quinieles de 454.000 (a Lleida) i 204.000 euros (a Torregrossa); un Euromilions de gairebé 200.000 euros (a Lleida); una Bonoloto de 144.000 (al Pont de Suert); i alguns primers i segons premis de la Loteria Nacional, entre d’altres.

Es tracta dels bitllets entregats en punts de venda, la qual cosa no significa que estiguin tots venuts. La xifra de vendes totals es coneixerà avui, ja que una de les novetats d’aquest any és que es podran comprar bitllets fins a una hora abans del sorteig, previst per a les dotze del migdia.

La Grossa distribueix 24 milions d’euros en bitllets a la venda

La Grossa de Cap d’Any sumava ahir, a un dia del sorteig, 24,2 milions d’euros distribuïts en els 2.000 punts de venda que hi ha a Catalunya, segons les dades del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat.

Del total de bitllets que es comercialitzin, 933.310 unitats tindran algun tipus de premi, entre els quals la Grossa, que suposa guanyar 100.000 euros per dècim. Els premis es podran cobrar fins al proper 31 de març del 2017 a qualsevol oficina de Caixabank o a la seu de Loteria de Catalunya , a la Gran Via, 639 de Barcelona.

tracking