SEGRE

CONSUM

Consum va alertar de 618 productes el 2016, la majoria joguets d'origen xinès

.

Consum va alertar de 618 productes el 2016, la majoria joguets d'origen xinès

Consum va alertar de 618 productes el 2016, la majoria joguets d'origen xinès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) va publicar el 2016 en la seua pàgina web 618 alertes sobre productes no alimentaris que poden generar un greu risc als consumidors, molts d’ells joguets d’origen xinès.

La major part dels productes eren joguets (212), vehicles i accessoris (125) i productes elèctrics (66) a causa dels requisits exigits per la normativa, precisa en un comunicat el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Els joguets estan sotmesos a una especial vigilància pels serveis d’inspecció en estar dirigits a una població vulnerable.

Dels 618 productes notificats a través de la Xarxa d’Alerta, 360 van ser retirats del mercat i prohibida la seua comercialització, mentre que 96 van ser detectats en frontera i es va rebutjar la seua comercialització.

En els 162 restants, va ser el mateix fabricant que, com obliga la normativa, va comunicar a les autoritats de consum l’existència de possibles riscos als seus productes i va adoptar les mesures necessàries per pal·liar-los.

Quant al país d’origen dels productes, la majoria d’ells, 336, procedien de la Xina, 104 eren d’origen desconegut, 31 eren espanyols, vint-i-dos de França, quinze d’Itàlia, catorze d’Alemanya, tretze del Japó, nou del Regne Unit i vuit de l’Índia.

tracking