SEGRE

INICIATIVES UNESCO

El Geoparc de Tremp s’ha de desmarcar del del Sobrarbe d’Osca

Per demostrar les seues peculiaritats

Una vista de la Conca de Tremp-Montsec.

Una vista de la Conca de Tremp-Montsec.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La candidatura del Geoparc de la Conca de Tremp haurà de demostrar a la Unesco que la zona presenta particularitats que la distingeixen del Geoparc del Sobrarbe, a Osca. Així ho va explicar el president de l’associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec i alcalde de la capital del Pallars Jussà, Joan Ubach, després de rebre l’informe del consell mundial de Geoparcs, que es va reunir el mes de setembre passat a Torquay (Anglaterra).

Segons fonts de la candidatura, la proposta inicial ha estat molt ben valorada encara que hauran d’emetre nous informes per aclarir i explicar què distingeix la Conca de Tremp de la resta de geoparcs, i especialment del d’Osca.

L’informe valora molt “positivament” l’estratègia de desenvolupament sostenible del territori

El consell destaca l’estratègia de desenvolupament sostenible del territori, el treball dut a terme per les organitzacions associades al projecte geoparc, especialment les activitats econòmiques relacionades amb el turisme, així com el rol del geoparc com a catalitzador per cohesionar el territori sota la seua marca.

El projecte lleidatà (del conjunt d’Espanya només se’n presenta un altre de Castella i Lleó) està impulsat per l’ajuntament de Tremp, però engloba 14.000 hectàrees de terreny (reconegudes mundialment per la seua riquesa geològica), amb tots els municipis de la comarca i altres de pròxims.

Fins al proper mes d’abril no es donarà a conèixer la resolució sobre les divuit candidatures mundials que aspiren a aquest reconeixement, com tampoc si totes aquelles que l’havien de renovar ho han aconseguit. Ubach va apuntar que a partir d’ara l’entitat treballarà per demostrar la qualitat de la proposta de Lleida.

tracking