SEGRE

TRADICIONS

Tomàs Molina, pregoner de Sant Antoni a Lleida

La festa dels pagesos estrena aquest any pregó i els Premis Horta || La Seu repartirà dimarts 3.000 racions d’escudella

Un moment de la presentació ahir de la festa a Lleida.

Un moment de la presentació ahir de la festa a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El meteoròleg Tomàs Molina serà el primer pregoner, demà al saló de plens de la Paeria, de la festa de Sant Antoni Abat de Lleida. La tradicional desfilada de carrosses serà el dissabte 21, dia en què també se celebrarà un dinar de germanor i s’entregaran els primers Premis Horta de Lleida. Es tracta d’uns guardons promoguts per la Paeria per reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que hagin contribuït al desenvolupament de l’Horta de Lleida.

La festa de Sant Antoni Abat de Lleida arriba aquest any a la 76a edició. L’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, organitzadora de la festa, va presentar ahir els detalls del programa i les novetats i va animar la ciutadania a participar-hi activament perquè tingui continuïtat.

La festa de Sant Antoni és una de les que compten amb més tradició a Ponent des de l’edat mitjana.

Per la seua part, la confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell celebrarà dimarts vinent la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions d’escudella. Per preparar-la, es necessitaran 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Així doncs, el programa d’actes s’iniciarà dilluns vinent amb la presentació del nou banderer, Jordi Fanés Solans. El banderer sortint, Antoni Riu Tarrés, li atorgarà el pendó de l’entitat.

tracking