SEGRE

SALUT

Metges diuen que apujar el preu del tabac reduiria el consum en joves

Un 33% de les noies i un 29 % dels nois d'entre 14 i 18 anys fuma

Metges diuen que apujar el preu del tabac reduiria el consum en joves

Metges diuen que apujar el preu del tabac reduiria el consum en joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Espanyol de Càncer de Pulmó, format per 400 especialistes de tot Espanya, ha assenyalat aquest dilluns que la pujada de preus del tabac recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) podria reduir el consum en joves, ja que és una de les mesures dissuasives que més impacten en ells.

Des d’aquest grup d’investigació s’adverteix que el percentatge de joves que fuma a Espanya continua sent molt elevat (un 33 % de les noies i un 29 % dels nois entre 14 i 18 anys fuma).

A més, segons el doctor Bartomeu Massuti, secretari del GECP i cap d’oncologia de l’Hospital General d’Alacant, Espanya "és el país europeu on abans s’accedeix al cigar. Si seguim amb aquests paràmetres llastarem tots els avenços aconseguits en supervivència davant el càncer de pulmó".

Els especialistes reclamen mesures de prevenció específics per als joves, amb missatges dirigits a ells tal com aconsegueix l’alcohol.

De fet, el grup ha llançat un concurs d’'espots’ de 30 segons sota el lema "No deixis que el tabac entri en la teua vida", dirigit a escolars de 3r i 4t de l’ESO, en el que han participat més de 100 alumnes de tot Espanya.

Els joves han reflectit que no val la pena per gaires raons i la del cost també és molt present, "la qual cosa reforça la necessitat d’una pujada de preus", ha assenyalat el doctor Massuti.

No sucumbir a la pressió, disfrutar de la vida, poder practicar esport o estar sa, són altres de les raons que esgrimeixen els estudiants en els 'espots’, que es poden consultar al canal de Youtube del GECP.

tracking