SEGRE

CRISI MIGRATÒRIA PROTESTA

Més d’un centenar de persones exigeixen l’acollida urgent de refugiats

Concentració a Lleida davant l’onada de fred

Un moment de la lectura ahir del manifest durant la concentració a la plaça de la Pau.

Un moment de la lectura ahir del manifest durant la concentració a la plaça de la Pau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir davant de la subdelegació del Govern central a Lleida per exigir l’obertura de fronteres i l’acollida de refugiats arran de les morts que s’han produït els últims dies a causa de l’onada de fred que recorre Europa. Convocats d’urgència per la plataforma No en el Nostre Nom, entre 120 i 150 persones van anar, espelma en mà, a la plaça de la Pau per exigir a la subdelegada del Govern estatal a Lleida, Inma Manso, una solució a llarg termini de la crisi migratòria.

La concentració es va produir sense incidents i va culminar amb la lectura d’un manifest en què la plataforma insta el Govern a actuar de forma urgent per donar acollida als sol·licitants d’asil, després que l’ONU hagi confirmat que alguns han mort a causa del fred, que es preveu més intens per als pròxims dies.

La plataforma No en el Nostre Nom prepara més accions de protesta per al Dia Mundial de la Pau

Carme Oliva, membre de la plataforma No en el Nostre Nom, va explicar ahir a aquest diari que la concentració a Lleida pretén demostrar al Govern que rebutgen la seua política davant dels refugiats i que no cessaran en les accions per mobilitzar la societat a la recerca de respostes. “No volem ser còmplices amb el nostre silenci com fan els països europeus”, va assenyalar. Així mateix, van denunciar que l’únic que fan els governs europeus és ampliar els controls a les fronteres, amb més prohibicions i “vexacions cap a les persones” que busquen sobreviure.

Segons la plataforma, la crisi de refugiats no ha de quedar-se només en un pla d’acollida, sinó que ha de servir per obrir el debat sobre l’actual política migratòria, que s’ha de centrar en les persones, i actuar davant de les causes que provoquen aquestes arribades, que són les guerres.

tracking