SEGRE

TELECOMUNICACIONS

Un de cada deu lleidatans té contractat un servei audiovisual de pagament

Un de cada deu lleidatans té contractat un servei audiovisual de pagament, que li costa una mitjana de 628 euros a l’any || Auge de les plataformes que ofereixen continguts en ‘streaming’

Abonats a la televisió

Abonats a la televisió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els abonats a la televisió de pagament han anat en augment en els últims anys davant de la gran oferta de les operadores, ja sigui amb paquets multifunció, que inclouen mòbil i internet, i amb el desembarcament de la televisió en streaming (des d’internet sense descàrregues). Totes dos opcions ofereixen al consumidor paquets a mida per a totes les butxaques, encara que les convencionals han anat perdent clients després d’augmentar les tarifes i l’aparició de competidors més econòmics. Saber elegir és clau, ja que la diferència entre el paquet més barat i el més car és de 310 euros a l’any.

En un any, els lleidatans poden gastar més de 27 milions d’euros a l’any per tenir televisió de pagament. Són dades d’un informe publicat dimecres pel web Kelisto.es, que xifra la despesa mitjana en 628 euros anuals per abonat. A les comarques de Ponent hi ha 43.469 abonats a la televisió de pagament, que representa que una mica més d’un de cada deu lleidatans té contractat aquest tipus de servei.

El cost mínim al mes en serveis de televisió prèmium amb el pack més bàsic del mercat de cada operadora se situa en 52,38 euros, de forma que la factura mensual a la província de Lleida supera els 2,2 milions d’euros.

Segons l’informe, el 83% rep el servei inclòs en un paquet de telefonia mòbil, internet i televisió contractat amb una operadora. El 17% restant, tanmateix, es decanta per contractar televisió a través d’internet, cosa que permet al consumidor veure continguts en qualsevol moment i lloc amb diversos dispositius, com Netflix, HBO i Amazon Primer Video, que disputaran el lideratge a les plataformes convencionals amb un catàleg de sèries de gran èxit.

propostes de televisió de pagament   MOVISTAR Preu: 70 euros al mes amb el paquet Fusion +50 MB Abonats: Més del 60% del total a tot Espanya. L’operadora amb més nombre d’abonats i també la més cara, segons Kelisto.es, que situa Jazztel com la més barata (44,19 €), seguida de Vodafone (46,4 €) i Orange (48,95 €) NETFLIX Preu: De 7,99 a 11,99 €/mes Dispositius: Sense límit Contractació: Via web/Orange La plataforma de televisió per internet va arribar a Espanya fa poc més d’un any i ho va fer amb sèries originals com a millor carta, com House of Cards i Orange is the new black, entre d’altres. HBO Preu: 7,99 €/mes Dispositius: Cinc Contractació: Via web/Vodafone La cadena nord-americana va aterrar a Espanya el passat mes de novembre amb un centenar de sèries i negocia amb Movistar + l’emissió de la nova temporada de Joc de trons. AMAZON Preu: 19,95 €/any Dispositius: Sense límit Contractació: Via web L’última plataforma en streaming que opera a Espanya, amb títols com 'The Grand Tour' o 'Mozart in the Jungle', que permet connectar-se a través d’una aplicació o amb una smart TV.

tracking