SEGRE

DEPENDÈNCIA FORMACIÓ

Final del curs de cuidadors no professionals de Lleida

Foto de família dels participants en l’últim curs de cuidadors no professionals.

Foto de família dels participants en l’últim curs de cuidadors no professionals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 38 participants en el curs de cuidadors no professionals de persones dependents que organitza l’ajuntament de Lleida van rebre ahir el diploma d’acreditació de mans de l’alcalde, Àngel Ros, i del regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans.

El programa d’atenció als cuidadors no professionals té per objectiu formar el cuidador i oferir-li el suport extern necessari per proporcionar l’atenció a la persona dependent en les millors condicions possibles. El curs de formació bàsica consisteix en tallers que proporcionen informació, habilitats i tècniques per a la persona cuidadora. En total, consta d’onze sessions d’una hora i mitja de durada i se celebra als centres cívics de Cappont, Mariola, Balàfia i Democràcia.

Des del 2007, quan es va estrenar aquesta iniciativa, s’han format 591 persones cuidadores d’un familiar en situació de dependència. El perfil dels participants és el d’una dona (majoritàriament filles d’entre 41 i 60 anys), que tenen a càrrec persones amb dependència moderada-alta.

A banda dels cursos de formació, el programa municipal inclou xarrades de temàtica diversa, grups d’ajuda mútua i el programa Respir, que ofereix un espai de descans setmanal als cuidadors.

tracking