SEGRE

SALUT

Alerten de la falta de digestòlegs a Catalunya

Durant el congrés a la Llotja de la societat catalana d’aquesta especialitat || Jornada a Lleida sobre ortopèdia infantil

Assistents al congrés de digestologia, ahir, a la Llotja.

Assistents al congrés de digestologia, ahir, a la Llotja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Societat Catalana de Digestologia va manifestar ahir la seua preocupació per la falta d’especialistes en aparell digestiu a Catalunya per als propers anys. La seua presidenta, Maria Esteve, va llançar aquesta advertència en la inauguració de la 26a edició del congrés de l’entitat, que se celebra fins demà a la Llotja, on també va expressar la preocupació per la sentència del Suprem que modifica un decret de Sanitat sobre especialitats mèdiques i que ha provocat incertesa respecte a quina serà, en el futur, la durada de la formació en digestologia, actualment de quatre anys però que podria quedar en dos. Els digestòlegs catalans van proposar crear un màster a internet, a través de la UOC, per homogeneïtzar la formació especialitzada. El congrés també analitzarà altres temes com els avenços en prevenció i tractament del càncer de còlon, l’hepatitis B i C o els tractaments endoscòpics.

D’altra banda, més de 160 experts van participar ahir en un curs sobre ortopèdia infantil organitzat pel Santa Maria. La jornada va abordar diagnòstics i tractaments de patologies en extremitats, columna vertebral, dolors articulars i lesions esportives per actualitzar coneixements i millorar la comunicació entre professionals. “Ja hi ha pacients que no hem de derivar a Barcelona”, va apuntar Francesc Pallisó, cap de Traumatologia de l’hospital Santa Maria.

tracking