SEGRE

Aquests són alguns senyals que indiquen que el teu fill pateix ciberassetjament

Segons un estudi, la meitat dels pares creu que és més probable que el seu fill pateixi assetjament a Internet que a l’esbarjo

Joves mostren els seus telèfons mòbils.

Aquests són alguns senyals que indiquen que el teu fill pateix ciberassetjamentSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació de Norton by Symantec ha revelat que vuit de cada deu pares (el 86 per cent) estan preocupats per la seguretat dels seus fills a Internet. Segons l’estudi, a més de la meitat els preocupa que els seus fills siguin assetjats (un 57 per cent) o atrets per un desconegut (un 60 per cent).

A més, tres de cada deu pares creu que els nens estan més exposats als perills de la xarxa avui que fa cinc anys.

D’acord amb les noves dades de l’informe sobre ciberseguretat de Norton, una enquesta a prop de 21.000 consumidors a nivell mundial, gairebé la meitat (el 48 per cent) dels pares creu que els seus fills són més propensos a ser assetjats a Internet que a l’esbarjo del col·legi.

A més del ciberassetjament, un 66 per cent dels pares també temen que els seus fills es descarreguin programes o aplicacions malicioses; el 65 per cent, que revelin massa informació personal a desconeguts; el 54 per cent tem que diguin o facin una cosa que representi un risc per a la família i el 51 per cent d’ells, que publiquin una cosa que els afecti en un futur a l’hora d’accedir a una feina  o a l'universitat.

Tanmateix, malgrat aquestes preocupacions, la quarta part dels pares permet que els seus fills accedeixin a Internet de forma primerenca (abans dels sis anys d’edat). I mentre que la majoria dels pares posa en pràctica mesures preventives per protegir els seus fills a la xarxa, com limitar l’accés a certs llocs web i aplicacions (el 43 per cent) o permetre l’accés a Internet només sota la seua supervisió (el 40 per cent), més d’un de cada 10 (l’11 per cent) no fa res sobre això.

Aquestes són alguns dels senyals  de que un nen ha patit ciberassetjament

  • Semblar nerviós al rebre un missatge de text/xat o correu electrònic o començar a evitar els seus dispositius o a utilitzar-los en excés

  • Posar excuses per evitar anar a classe, començar a treure pitjors notes o portar-se malament

  • Posar-se a la defensiva o no voler parlar sobre la seua activitat a Internet o eliminar els seus comptes a les xarxes socials

  • Allunyar-se dels seus amics i de la família

  • Tenir símptomes físics com problemes per dormir, dolors d’estómac, mals de cap i pèrdues o augments de pes

  • Semblar particularment enfadat, frustrat o trist, sobretot després de connectar-se/mirar els seus dispositius
  • Consells sobre com els pares poden protegir els seus fills a Internet

    • Establir un conjunt de normes sobre la forma que els fills utilitzen la tecnologia, també conegudes com a normes de comportament a Internet. Aquestes normes poden incloure la quantitat de temps que poden passar connectats, els llocs web segurs a què poden accedir o el llenguatge més apropiat per xatejar.

  • Crear un conjunt de regles a casa per a la comunicació dels fills a Internet, les descàrregues, els llocs web segurs que poden visitar i el ciberassetjament.

  • Ensenyar els fills més joves a utilitzar contrasenyes segures i úniques a tots els seus comptes i a no compartir-les mai, ni tan sols amb els seus amics.

  • Parlar-los sobre els riscos de publicar i compartir informació privada, vídeos i fotografies, en especial a les xarxes socials: tot el que es publica a la xarxa és una empremta digital que podria ser difícil d’esborrar per complet.

  • Animar els fills a pensar abans de fer clic: tant en buscar en llocs de vídeos, en rebre un enllaç desconegut en un correu electrònic o fins i tot en veure banners o finestres emergents mentre naveguen, és important recordar-los que no facin clic en enllaços que puguin portar-los a llocs perillosos o inapropiats. Fer clic en enllaços desconeguts és una forma habitual per la qual els dispositius s’infecten amb codi maliciós i també podria revelar dades personals i valuoses als criminals.

  • Utilitzar una solució de software de seguretat sòlida i de confiança.
  • I el que és més important, fomentar i mantenir un diàleg obert i permanent amb els fills sobre l’ús d’Internet i sobre les seues experiències.
  • tracking