SEGRE

FORMACIÓ OCUPACIÓ JUVENIL

'Somni americà' per a joves a l'atur

Un emprenedor lleidatà que viu als EUA impulsa un projecte internacional per formar aturats com a programadors, 35 de Balaguer || Faran pràctiques amb empreses de Silicon Valley

Danny Mola, davant de les oficines de Kolau a South San Francisco, Califòrnia.

Danny Mola, davant de les oficines de Kolau a South San Francisco, Califòrnia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una taxa d’atur juvenil a Espanya superior al 40% és el que ha mogut Danny Mola, un emprenedor originari de Balaguer però resident a San Francisco des del 2001, a impulsar un projecte internacional, #YouthCanDoIt2020, per formar com a programadors informàtics joves sense feina. La primera fase de la iniciativa, que es va presentar ahir a Balaguer, beneficiarà un centenar de persones, trenta-cinc de les quals són de la capital de la Noguera i la resta, d’Elda (Alacant) i d’una altra ciutat espanyola encara per confirmar. “És molt important saber programar per poder sortir de l’atur, perquè és un sector amb plena ocupació, en el qual l’oferta de feina és més gran que la demanda”, va assegurar Mola en declaracions a aquest diari, que ha impulsat la iniciativa a través de la seua empresa de màrqueting digital Kolau, implantada a Silicon Valley. “A més, es pot treballar des de casa sense la necessitat que els joves abandonin els seus municipis”, va apuntar Mola.

La selecció de candidats per participar en la iniciativa la portarà a terme l’ajuntament de Balaguer entre joves que estan a l’atur del municipi i amb risc d’exclusió social. El programa els oferirà a partir del mes de març quatre mesos de formació gratuïta impartida a distància per programadors de Kolau i dos mesos més de pràctiques a distància en empreses de Silicon Valley. A més, els millors tindran l’opció d’aconseguir una beca remunerada i a tots se’ls ajudarà a buscar feina remota entre firmes d’aquest centre tecnològic de Califòrnia. El projecte preveu estendre’s també a altres ciutats dels Estats Units i de Mèxic.#YouthCanDoIt2020 és l’última iniciativa d’un lleidatà que va aterrar als EUA el 2001 i que des dels 14 anys desenvolupa pàgines web. Allà es va llicenciar en Ciències Polítiques i va estudiar per fer oposicions al cos diplomàtic, però la congelació de places el 2011 el va fer canviar d’opinió. Va ser llavors quan va convertir la seua afició a programar en una feina a Silicon Valley dissenyant aplicacions i pàgines web.

Després de dos primeres start-up, el 2015 i després d’un viatge a la muntanya de Ko’olau a Hawaii, puja la seua empresa de màrqueting digital Kolau, que ja compta amb vint-i-dos treballadors repartits per tot el planeta. Amb ella va crear un algoritme que permet a petites i mitjanes empreses sense experiència, responent unes poques qüestions, tenir per si mateixes un bon posicionament a Google. “Fins ara no podies posicionar-te a la primera pàgina sense ser un expert en màrqueting”, va assegurar.

tracking