SEGRE

GASTRONOMIA CARNAVAL

Concurs de tapes de ceba en nou locals d’Agramunt

Participants degustant ahir una tapa a Agramunt.

Participants degustant ahir una tapa a Agramunt.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Carnaval d’Agramunt comença com una autèntica festa gastronòmica. I és que des de fa sis anys les setmanes prèvies a la celebració de la festa del desenfrenament per excel·lència, amb una de les desfilades més acolorides de Lleida, els bars, restaurants i pastisseries de la capital del Sió organitzen un concurs de tapes. Com a peculiaritat, l’ingredient principal ha de ser la ceba, símbol del Carnaval d’Agramunt, la Xurripampi.

En aquesta edició, que s’allargarà fins al pròxim 23 de febrer, hi participen nou establiments i entre les tapes, n’hi ha algunes de més clàssiques, com una Xurrialeta (aleta de pollastre amb ceba caramel·litzada); pa amb all, pollastre, porro i anelles de ceba, o bé una cullera de ceba amb angules, fins a altres de més sofisticades, com una torrada de carbassó amb melmelada de ceba, mozzarella i anxova, o bé La copa de Riella (foie, bolets, patata, ceba, mel, remolatxa, vinagre balsàmic, nata, sal, pebre i oli).

Els establiments valoren la iniciativa com una manera de donar-se a conèixer, mentre que el consumidor hi descobreix noves propostes. El preu per tapa amb beguda és de 3 euros i els participants han de puntuar cada plat de l’1 al 10. També formaran part d’un sorteig d’un àpat per a dos.

tracking