SEGRE

DISCAPACITAT

Galetes solidàries per finançar projectes de la Fundació Crisàlida

En col·laboració amb una botiga de Benavarri

Moment de la presentació de les galetes solidàries amb la Fundació Crisàlida.

Moment de la presentació de les galetes solidàries amb la Fundació Crisàlida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Benavarri va acollir dissabte passat la presentació de les Galetes Medardetas, un dolç creat per la botiga L’Alforjeta i la Fundació Crisàlida de Camporrells d’atenció a persones amb discapacitat. Part dels beneficis que s’obtinguin amb la seua venda serviran per finançar els projectes que porta a terme aquesta entitat.

L’acte va comptar amb la participació de deu veïns de la localitat en un tast sorpresa per descobrir aquest nou producte. Durant aquesta degustació a cegues, en la qual també van estar presents membres de la fundació, els assistents van poder descobrir les galetes mitjançant el tacte, l’olfacte, el gust i, finalment, la vista. El dolç, que porta el nom de Medardetas en honor a sant Medard, el patró de Benavarri, té la forma del castell d’aquesta localitat i l’ermita de Sant Medard, dos de les icones més representatives de la població.

Els dolços es van descobrir en una degustació a cegues amb una desena de veïns de la localitat

Estan elaborades a base de farina d’espelta i canyella. La idea original de Paula Gracia i el motllo creat per Raúl Llagüerri s’han materialitzat gràcies a L’obrador d’Atenea que la Fundació Crisàlida té a Camporrells. Les galetes estan a la venda des d’ahir a L’Alforjeta, situada en el número 8 del carrer Vicente Piniés de Benavarri. Aquest petit comerç es va crear el juny de l’any passat amb l’objectiu d’incentivar els productes gastronòmics de proximitat i de qualitat, a banda d’oferir diferents experiències a les seues instal·lacions.

Per la seua part, la Fundació Crisàlida de Camporrells va nàixer el 2009 per atendre, assistir i integrar socialment les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. El seu àmbit d’actuació és aquest nucli de la província d’Osca i altres localitats de la comarca de la Llitera.

tracking