SEGRE

ENOLOGIA

Un lleidatà, millor sommelier de cava

Jordi Martínez, veí de Guissona, representarà Catalunya i Andorra en un concurs internacional || S’ha proclamat vencedor de la semifinal celebrada a Barcelona

Jordi Martínez, que va quedar segon el 2013 al concurs Nas d’Or, ahir a la seua botiga de Guissona.

Jordi Martínez, que va quedar segon el 2013 al concurs Nas d’Or, ahir a la seua botiga de Guissona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Martínez, sommelier veí de Guissona, es va proclamar dimarts passat millor sommelier de Catalunya i Andorra al guanyar la quarta semifinal del concurs Millor Sommelier Internacional en Cava. Martínez, que va rebre una beca de 1.200 euros i una medalla d’or, va ser elegit entre 37 sommeliers que van participar a Barcelona en la quarta semifinal. “Estic molt content, és la primera vegada que em presento a aquest concurs”, va afirmar ahir Martínez, propietari de la botiga especialitzada en vins de les dotze denominacions d’origen catalanes Selecte Wine Store de Guissona.

Els segons classificats, que van rebre una beca de 800 euros i una medalla de plata, van ser el sommelier de l’Hotel Bernat II (Calella), Ildefonso García, i Iván Ruiz, de LOCatamos (Barcelona). Durant la jornada, els concursants es van enfrontar a dos caves per intentar aconseguir una plaça a la final, que se celebrarà a Madrid durant el 2018. La prova de dimarts va incloure un tast a cegues, una prova teòrica de coneixements sobre el món del cava i una prova de maridatge de caves. “Sóc molt partidari dels menús sencers amb cava, perquè les bombolles donen molt joc amb el menjar si es marida bé”, va afirmar Martínez. “El cava és un producte català molt especial, que s’ha de potenciar com s’ha fet amb el vi”, va afegir en aquest sentit.

El certamen, de caràcter biennal, es desenvolupa en onze ciutats espanyoles i a Bèlgica i Mèxic DF com a països importadors de cava amb l’objectiu de col·laborar en la formació dels professionals i la professionalització del coneixement del cava.

tracking