SEGRE

DISCAPACITAT INICIATIVES

Dissenys de l'Urgell per a Pepe Jeans

L’Associació Alba firma un conveni amb la marca de roba, que adquirirà els lots de naixement, que prepara l’entitat || Amb objectes pintats a mà per quaranta usuaris

Integrants del projecte ARTIS de l’Associació Alba, ahir, durant l’activitat.

Integrants del projecte ARTIS de l’Associació Alba, ahir, durant l’activitat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Alba de Tàrrega, que atén persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra, ha firmat un conveni amb la firma Pepe Jeans a través del qual aquesta marca de roba adquirirà els lots de naixement que prepara l’entitat i que inclouen objectes (mantes, bodis o bosses de tela) exclusius i pintats a mà pels seus usuaris, a més de productes com galetes d’El Gat del Rosal o cava de L’Olivera. Des de fa dos anys, l’associació també té un conveni similar amb una cadena d’hotels de Barcelona.

I tot plegat en el marc d’ARTIS, el projecte artístic que l’Associació Alba va crear el 2004 com una teràpia del centre ocupacional per potenciar les habilitats artístiques i creatives de les persones amb necessitats especials. Segons les responsables de la iniciativa, Laia Mañé i Núria Marsiñach, “pintar els encanta i els relaxa”.

A partir dels primers dibuixos, que eren “molt divertits i originals”, van decidir començar a comercialitzar-los, cada vegada amb més èxit. Actualment l’entitat compta amb mig centenar de referències ARTIS a partir dels dissenys pintats a mà per una quarantena dels usuaris, cosa que els converteix en “peces úniques”.

Mañé va explicar que ara també treballen amb la il·lustració per afrontar comandes més grans. “Primer busquem la informació del tema, posem els usuaris en context i comença el taller de dibuix, sempre a partir de fotografies.” Quan acaben seleccionen la millor imatge, la pinten i en acabat la tracten amb l’ordinador. Així han creat objectes per a la Seu Vella, la Passió de Cervera o Turisme Lleida.

tracking