SEGRE

festes

El Carnaval de Lleida espera igualar la cinquantena de carrosses de l'any passat

La celebració tindrà lloc del 22 de febrer a l’1 de març, amb la gran rua des dels Camps Elisis com a acte central

L'acte de presentació del Carnaval de Lleida 2017

L'acte de presentació del Carnaval de Lleida 2017Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ja ho té tot a punt per acollir la festa de Carnaval, que enguany tindrà lloc del 22 de febrer a l’1 de març. La tinent d’alcalde i regidora Montse Parra ha presentat aquest divendres la programació, il·lustrada amb un cartell obra de Judith Vidal, estudiant de segon del Cicle d’Il·lustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Per segon any consecutiu es comptarà amb la participació de la Unió de Teatreros Lleidatans (UTELL) que el 22 de febrer, a les 18.30, donaran el tret de sortida al Carnaval de Lleida amb “Quin disbarat”.

La tradicional tupinada popular tindrà lloc el 23 de febrer a les 20.00 hores a la Plaça Ricard Viñes, on també es podrà degustar el pastís de carnaval, una iniciativa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida. També tindrà lloc, com és habitual, la Rua de Carnestoltes pel Centre Històric, que sortirà divendres dia 24 de febrer a les 18 hores des de la plaça Sant Joan, recorrent el Carrer Major, Cavallers, Tallada i finalitzarà a la plaça de Sant Llorenç amb una xocolatada. Divendres, també, es farà la XXXIII Marató de l’Ou, a l’avinguda Doctora Castells, organitzada pel Col·lectiu Cultural Cappont.

El cartell de l'edició 2017 del Carnaval és obra de Judith Vidal / Foto: Òscar Mirón

Dissabte 25, a les 11.30 i des de la plaça de l’Ereta, hi haurà la tradicional passejada de la Germandat Pau Pi que, acompanyats per la Ilerband, recorreran diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Paeria on es farà el lliurament del manifest a les autoritats.

El plat fort del Carnaval serà dissabte a la tarda, quan a les 17.45 hores es farà la lectura del Pregó de Carnaval a càrrec de Pau Pi i, posteriorment, a les 18.00, començarà la gran Rua de Carnaval. Un total de 35 carrosses i 8 comparses s’han inscrit fins al moment en aquesta desfilada, tot i que encara està obert el termini d’inscripció. La previsió per enguany, segons Montse Parra, “és mantenir els nivells de participació dels anys anteriors”.

Les carrosses i les comparses sortiran dels Camps Elisis pel carrer de Santa Cecília, continuaran per l’avinguda de les Garrigues, el pont Vell, la rambla Francesc Macià, la rambla de Ferran fins a la plaça de Ramon Berenguer IV, on giraran.

Diumenge tindrà lloc la Cursa de Llits, que recorrerà un cop més els carrers del Centre Històric. Els guanyadors seran premiats amb un viatge per a 4 persones, gentilesa de Viatges Iltrida. Altres activitats, com la vetlla de les despulles del Pau Pi, l’enterro de la sardina o el concurs infantil de disfresses complementen la celebració.

tracking