SEGRE

CULTURA MUSEUS

Centre de descobriment de ciències a Rubió

Podria estar a punt per a l’any que ve

Imatge de l’edifici de Rubió, on s’ubicarà el centre.

Imatge de l’edifici de Rubió, on s’ubicarà el centre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’ajuntament de Soriguera han projectat un centre de descobriment de ciències de la terra a Rubió (nucli d’aquest municipi del Sobirà). Serà en un edifici que es reformarà com a espai d’interpretació del patrimoni geològic i paleontològic.

Es complementarà amb un jardí de roques que s’estructurarà seguint l’escala geològica, de més antiga a més moderna amb un passeig conductor entre les diferents mostres, i comptarà amb una silueta d’arcosaure, un rèptil de fa 250 milions d’anys. I tot això a la zona del port del Cantó, una àrea de gran riquesa geològica. La zona elegida per ubicar el centre també és rica en empremtes fossilitzades de rèptils arcaics i de limúlids.

El projecte, que es vol convertir en el punt d’informació del Parc Natural en l’accés més meridional, té com a objectiu divulgar aquest patrimoni natural al públic general.

El centre necessitarà una inversió de vora 300.000 euros, a càrrec del Parc Natural i de l’ajuntament de Soriguera. Està previst que, si no hi ha imprevistos, pugui estar en marxa durant l’any 2018.

tracking