SEGRE

SOLIDARITAT PROJECTES

Càritas obre a Balaguer un pis per a persones sense llar

Gràcies a la cessió d’una propietat per part d’una veïna

Un moment de l’acte de presentació del nou projecte de Càritas a Balaguer.

Un moment de l’acte de presentació del nou projecte de Càritas a Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Càritas d’Urgell va presentar ahir públicament un innovador projecte a la diòcesi que va arrancar el mes de desembre passat a Balaguer gràcies a la cessió d’una veïna i la col·laboració de diferents empreses de la capital de la Noguera. Es tracta d’un pis destinat a acollir, de forma transitòria, persones que s’han quedat sense llar. Actualment ja hi viu una família amb nens petits. El punt de partida d’aquesta iniciativa va ser la cessió durant deu anys d’una propietat per part d’una veïna de Balaguer, que va entregar el pis a l’entitat perquè aquesta el destinés a projectes socials.

Després de comptar Càritas amb el suport d’entitats, institucions, industrials i particulars per dur a terme la rehabilitació de l’immoble, es va dissenyar un projecte pel qual, a banda d’acollida puntual, també s’integrarà les famílies usuàries de l’habitatge en els programes sociolaborals de l’entitat perquè millorin la seua capacitació laboral i els recursos de gestió econòmica, familiar i social. I és que l’objectiu final és que puguin tornar a ser autònoms laboralment i socialment.

L’acte de presentació va ser presidit per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i va comptar amb l’assistència d’autoritats locals, col·laboradors del projecte i membres de Càritas d’Urgell.

tracking