SEGRE

SALUT INICIATIVA

Barcelona liderarà la lluita contra el càncer infantil

Sant Joan de Déu, Messi, el FC Barcelona i IESE impulsen un centre pioner a Europa || Atendrà 400 nous malalts a l’any

La iniciativa es va presentar ahir al Camp Nou.

La iniciativa es va presentar ahir al Camp Nou.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sant Joan de Déu, al costat de la Fundació Leo Messi, la del FC Barcelona i IESE, ha impulsat una campanya per recaptar 30 milions d’euros a fi de construir un centre especialitzat en càncer pediàtric, el Pediatric Cancer Center Barcelona, que busca convertir-se en un referent mundial. La campanya es va presentar ahir de la mà de l’oncòleg i responsable del centre, Andrés Morales, que va defensar que aquest equipament és necessari i omplirà un “buit” en el tractament i investigació del càncer infantil, una malaltia rara, imprevisible i aleatòria que afecta 1.200 nous pacients cada any a Espanya.

El centre, que es començarà a construir en el tercer trimestre d’aquest any i entrarà en funcionament en un any i mig, tindrà 5.137 metres quadrats, 40 habitacions, 30 boxes a l’hospital de dia, 20 consultes externes i vuit cambres TPH per atendre 400 nous malalts anuals.

La xifra d’atesos serà el doble dels que atén actualment el Sant Joan de Déu (uns 216 pacients) i convertirà així el centre en el tercer al món en nombre de pacients.

D’aquesta forma, i sota el lema #paralosvalientes, la campanya és liderada pel jugador del Barça Leo Messi i busca sensibilitzar i implicar-hi particulars, empreses i fundacions amb aportacions directes.

tracking