SEGRE

REPRODUCCIÓ INSÒLIT

Una dona de 64 anys dóna a llum bessons a Burgos

La nova base del SEM s’ubica al Camí dels Frares, al costat de les ambulàncies de Lafuente-Egara.

La nova base del SEM s’ubica al Camí dels Frares, al costat de les ambulàncies de Lafuente-Egara.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 64 anys, M.I.A., veïna de Burgos, ha donat a llum bessons a l’Hospital Recoletas Burgos. Són un nen i un nena que es troben en excel·lent estat de salut i són fruit d’una fecundació in vitro a la qual la mare es va sotmetre als Estats Units.

El primer a nàixer va ser el nen, amb un pes de 2,420 quilos, i un minut més tard va venir al món la nena, amb 2,200 quilos. Tots dos es troben en un “excel·lent” estat de salut, el mateix que la mare, segons va explicar el director mèdic de l’Hospital Recoletas, Enrique Martín, que va afegir que pacient i nadons es troben ja en planta i podrien ser donats d’alta en quatre o cinc dies.

Aquest centre hospitalari privat de Burgos va dissenyar un protocol d’actuació, tenint en compte que el cas “no és gaire habitual”, al tractar-se d’una dona d’avançada edat amb un embaràs de risc. En aquest cas s’han tingut en compte les especials condicions de la mare i, per aquest motiu, al ser un embaràs de risc, es va optar per una cesària programada.

Així mateix, l’Hospital Recoletas va voler quedar-se al marge al conèixer-se que la dona és mare d’una altra nena nascuda pel mateix mètode però la custòdia de la qual li va retirar la Junta de Castella i Lleó (vegeu el desglossament). Al marge de la polèmica, el cas és excepcional en l’àmbit espanyol ja que és una de les poques dones que han aconseguit portar a terme un embaràs de bessons superats els 58 anys.

Li van retirar una custòdia per no atendre la filla Aquesta mateixa dona va ser, el 2012 i a través del mateix sistema de reproducció assistida, mare d’una nena sobre la qual posteriorment l’Audiència Provincial de Burgos va dictar una ordre d’acollida després dels informes dels Serveis Socials, que van observar problemes d’aïllament, deficiències en la higiene personal, vestimenta inadequada i absentisme escolar. La petita es troba a càrrec d’un familiar de la mare. La Junta de Castella i Lleó estudiarà aquesta nova situació per determinar si pren alguna mesura en aquest sentit.

tracking