SEGRE

ESPORT ADAPTAT INDOOR

Aspid s’obre al pàdel

Jugadors del Club Esportiu de l’entitat juguen per primera vegada a aquest esport a Torrefarrera || “Ha sigut divertit i no descartem poder competir i organitzar algun torneig”, asseguren

Cunillera, Nadal, Murillo, Raurich i Torné, escoltant les instruccions de David Arenas.

Cunillera, Nadal, Murillo, Raurich i Torné, escoltant les instruccions de David Arenas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pàdel, una variant del tenis que cada any va menjant terreny al seu germà gran, ha arribat també a l’esport discapacitat a través d’una iniciativa entre el Club Esportiu ASPID i el Wapspadel Club de Torrefarrera, un complex que amb prou feines fa un any que va arrancar pensant en tots els públics. “Es van posar en contacte amb nosaltres per proposar-nos aquesta possibilitat i nosaltres, encantats, perquè quan vam fer les instal·lacions les vam fer pensant que estiguessin adaptades per a tothom”, va indicar David Arenas, un dels propietaris del complex, que va ser qui va alliçonar els debutants sobre les normes de pàdel.

“Els he explicat la normativa que no coneixien, les diferències del reglament normal amb l’adaptat, que bàsicament és que la bola pot fer dos bots i que el servei ha de ser per sota de l’espatlla. A la majoria ja els coneixia del tenis, i això els ha facilitat l’aprenentatge, perquè s’han posat a jugar com si ho haguessin fet tota la vida”, va destacar Arenas.

“Ens hem divertit molt, encara que hem tingut la dificultat que la raqueta és més curta”

Xavi Murillo, Josep Raurich, Jordi Torné, Jacob Nadal i Josep Cunillera, president del Club Esportiu ASPID, van ser els primers a prendre contacte amb el pàdel, per bé que l’adaptació va ser-los més fàcil perquè tots ells fa molts anys que juguen a tenis, esport en el qual han pres part fins i tot en diversos tornejos oficials.

“Ens hem divertit molt. Quan se’ns presenten aquest tipus d’oportunitats, cal aprofitar-les. La diferència amb el tenis és que recorres menys terreny i la cadira va més lenta pel tipus de superfície, i hem tingut la dificultat que la raqueta és més curta”, va explicar Murillo, un habitual en el torneig de tenis en cadira de rodes que organitza el CT Urgell.

“És una primera presa de contacte, per provar-ho, per veure si ens agrada i se’ns dóna bé, i a partir d’aquí és qüestió de comentar-ho entre nosaltres, parlar-ho amb ASPID i el club de pàdel per veure si hi pot haver una continuïtat. No descartem, si la cosa va bé i ens enganxa, poder participar o fins i tot organitzar algun torneig de pàdel adaptat, que a Catalunya amb prou feines n’hi ha”, va indicar Josep Cunillera.

Cunillera, Nadal, Murillo, Raurich i Torné, escoltant les instruccions de David Arenas.

Cunillera, Nadal, Murillo, Raurich i Torné, escoltant les instruccions de David Arenas.

tracking