SEGRE

LLIBRES HISTÒRIA

La vida d'un 'prohom' de Tàrrega

Presenten la biografia del polític i intel·lectual Enric de Càrcer, que va viure a cavall entre el XIX i XX || Editaran una guia del patrimoni arquitectònic modernista de la ciutat

El president de la Diputació, Joan Reñé (tercer per la dreta), va presidir l’acte de presentació del llibre.

El president de la Diputació, Joan Reñé (tercer per la dreta), va presidir l’acte de presentació del llibre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega va acollir ahir la presentació d’un llibre biogràfic dedicat a la figura del prohom local Enric de Càrcer i Sobies (1852-1921), un dels polítics destacats de Lleida a cavall dels segles XIX i XX. La biografia, obra de l’historiador Josep Maria Planes Closa, constitueix el tercer i últim volum de la investigació dedicada a la família Sobies, una de les més influents a Tàrrega entre els segles XVII i XX. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va acompanyar en l’acte l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, i l’autor de l’obra, entre d’altres.

Al llarg de sis-centes cinquanta pàgines, l’obra desgrana la vida personal i pública de qui va ostentar l’alcaldia de Tàrrega (1884) i la presidència de la Diputació (1899-1901), a més de ser diputat a la corporació provincial durant més de vint anys (1879-1902).

L’autor relata una trajectòria amb llums i ombres, marcada pel caciquisme de l’època (la qual cosa li va reportar molts enemics) i alhora pel progrés de la ciutat, amb la instal·lació de l’aigua corrent i l’electricitat. Reñé va destacar que “aquest minuciós treball d’investigació ens aporta la riquesa necessària per tirar endavant, ja que si volem fer les coses bé, és imprescindible conèixer el nostre passat.” Com a reivindicació del llegat arquitectònic d’Enric de Càrcer, des del Museu Comarcal de l’Urgell s’està elaborant una guia del patrimoni modernista de Tàrrega.

Així mateix, el museu té previst exhibir, entre el 21 d’abril i el 4 de juny, una exposició dedicada a la saga familiar dels Sobies com a complement als tres volums biogràfics publicats per l’ens local.

tracking