SEGRE

GUIA

Rècord de solidaritat contra el càncer infantil

Afanoc reuneix 8.000 persones a la Seu Vella en la 4a edició de Posa’t la Gorra || Exigeixen agilitzar els ajuts per a les famílies amb nens malalts

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seu Vella de Lleida es va convertir ahir en el símbol de la lluita contra el càncer infantil al congregar milers de persones que van demostrar, una vegada més, la seua solidaritat amb el Posa’t la Gorra de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc). En la seua quarta edició, la festa de l’entitat va aconseguir congregar 8.000 persones de totes les edats i va comptar amb la presència, entre altres autoritats, de la consellera de Presidència, Neus Munté. Per entrar, només era necessari comprar la gorra, amb un preu de 7 euros, que aquest any ha dissenyat la marca Munic i els fons dels quals eren destinats a mantenir la Casa dels Xuklis, que acull famílies en tractament a Barcelona, i als serveis que ofereix Afanoc de forma gratuïta.

La música, les arts plàstiques i la cultura popular van protagonitzar la gran majoria de les activitats programades, tant a l’exterior com a l’interior de l’emblemàtic monument, i en les quals no van faltar les parades dels serveis d’emergències, els més demanats pels més petits. La boira va concedir una treva i el sol va acompanyar les colles geganteres que van obrir la festa a les deu del matí així com a la resta d’activitats que van durar fins a les dos del migdia.

L’entitat demana que la discapacitat s’atorgui quan es diagnostiqui el càncer i no als sis mesos

A l’escenari principal, dos petits grans herois van ser els encarregats de llegir el manifest en el qual van agrair el suport rebut i van llançar un crit d’esperança i de superació davant de la malaltia. Abel, de 8 anys, i Aran, de 6, van ser la veu d’Afanoc en aquest Posa’t la Gorra. La seua reivindicació, tal com va confirmar la vicepresidenta i delegada de l’entitat a Lleida, Maite Montañés, és que la Generalitat agilitzi els tràmits perquè la concessió de la discapacitat es faci en el moment en el qual es diagnostica el càncer al menor, i no esperar als sis mesos que marca la legislació. Segons Montañés, aquestes famílies necessiten aquests ajuts, sobretot quan en els primers mesos de tractament estan lluny de casa. Així mateix, va destacar que cada vegada la ciutadania s’hi bolca més. Una mobilització que ha propiciat que l’entitat celebri aquest any tres edicions més d’aquesta festa: a Tàrrega i Mollerussa, per primera vegada, i a Balaguer, per segon any consecutiu. “Cada any rebem més suport i això ajuda les famílies i els nens a lluitar per vèncer aquesta malaltia tan dura que no entén d’edats ni de races ni de classes socials”, va afirmar.

Aran també va recordar els moments difícils i complicats que suposa el càncer, però va apel·lar a l’esperança. “Nosaltres volem pensar en el futur i afrontar la malaltia amb el mateix esperit de lluita i superació que tants esportistes demostren davant de cada repte. I no estem sols”, va afirmar. El discurs va tenir un record per als nens que no han pogut superar el càncer. “El primer premi d’aquesta carrera és arribar junts”, va reivindicar. El manifest va acabar amb l’actuació dels Castellers de Lleida, que van aixecar dos pilars de quatre.

“Afrontem la malaltia amb esperit de lluita” Aran i Abel van ser els encarregats ahir de donar veu als nens que tenen càncer i a les seues famílies. A l’escenari central instal·lat al Baluard de la Reina de la Seu Vella, el més gran dels dos, de 8 anys, va donar les gràcies pel suport rebut per part d’autoritats, voluntaris i ciutadania, però, sobretot, a Afanoc. “Aquesta experiència del càncer pot ser dolenta i trista però jo crec que ha enfortit els nostres vincles amb la família i amb els nostres éssers estimats”, va assenyalar.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

Una marea de gorres va inundar ahir la Seu Vella de Lleida.

tracking