SEGRE

UNIVERSITAT

Sis de cada 10 universitaris han patit o coneixen casos d'assetjament

El 88% de les dones que han patit assetjament sexual alguna vegada no han denunciat per por

Sis de cada 10 universitaris han patit o coneixen casos d’assetjament

Sis de cada 10 universitaris han patit o coneixen casos d’assetjament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 62 % dels universitaris espanyols afirmen haver patit o conèixer a una companya que ha patit violència masclista a la universitats, segons la tesi que ha presentat aquest dimarts la primera víctima que va denunciar un assetjament sexual a la Universitat de Barcelona (UB), Ana Vidu.

La tesi, titulada "Networks of Solidarity. Student mobilizations against sexual violence in universities", inclou un estudi comparatiu entre els casos d’assetjament de la UB i la Universitat de Berkeley (UCB), que va ser la primera universitat nord-americana en reportar un assetjament.

Vidu ha explicat que la creació de plataformes a internet de víctimes ha impulsat diferents mobilitzacions estudiantils i assemblees perquè la universitat previngui casos de violència.

Les universitats, ha afegit, "són molt favorables a trencar el silenci de les víctimes, que tenen por de reportar pel poder del professor en la institució."

El 88% de les dones que han patit assetjament alguna vegada no han denunciat per por que les seues carreres professionals o el seu entorn personal es veiés afectat, segons un estudi dirigit per la UB el 2008 en el que van participar més d’1.000 persones de sis universitats diferents.

Aquest informe revela que el 92 % de les víctimes eren dones, de les que el 18 % eren menors de 25 anys, i que moltes desconeixen si la seua universitat disposa de serveis de prevenció de la violència masclista i ajuda psicològica, mentre que el 69 % dels alumnes creuen que la institució no els creuria.

tracking