SEGRE

SANITAT CENTRES

Segell de qualitat per a la unitat de fibromiàlgia del Santa Maria

També atén pacients afectats de fatiga crònica o sensibilitat química

L’equip que forma la Unitat d’Atenció a les Síndromes de Sensibilització Central del Santa Maria.

L’equip que forma la Unitat d’Atenció a les Síndromes de Sensibilització Central del Santa Maria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha certificat la Unitat d’Atenció a les Síndromes de Sensibilització Central de l’Hosiptal Universitari de Santa Maria de Lleida com a Unitat d’Expertesa de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran. Es tracta d’una de les primeres d’aquestes unitats auditades a Catalunya i atén més de 2.000 pacients a l’any afectats per síndromes de sensibilització central, que inclou, entre altres patologies, la fibromiàlgia, la fatiga crònica, la sensibilitat química múltiple i l’electrosensibilització.

Segons va informar ahir Salut, el departament va iniciar fa un any el procés de revisió del model d’atenció a aquestes patologies. A partir d’aquesta revisió, va iniciar les auditories de les unitats del territori per certificar la seua adequació al nou model.

El mes d’octubre passat, Gestió de Serveis Sanitaris, empresa pública que gestiona l’hospital de Santa Maria, va rebre la resolució dictada per la direcció general d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària, per la qual es declara la seua idoneïtat per a l’atenció de les síndromes de sensibilització central de Lleida i el Pirineu.

La unitat del Santa Maria, dirigida per Lluís Rosselló com a cap clínic i Carme Compoy com a coordinadora, es va crear fa nou anys per atendre aquest tipus de patologies i està formada per un equip multidisciplicinari compost per metges reumatòlegs, psicòlegs clínics, fisioterapeutes i infermeres.

La tasca de la unitat consisteix a concretar el diagnòstic dels pacients derivats de l’Atenció Primària i portar a terme un tractament multidisciplinari amb l’objectiu de donar recursos a les persones afectades per síndromes de sensibilització central perquè puguin adaptar-se a la malaltia i aprendre a conviure-hi.

Amb aquesta finalitat, s’ofereix intervencions educatives i emocionals que ajuden els pacients a gestionar el dolor, així com també teràpies d’exercici físic.

tracking