SEGRE

SALUT

Els metges demanen d'incloure el dret a sedació en la llei de cures pal·liatives

Consideren que la futura norma ha de garantir l’ensenyament específic de cures pal·liatives en totes les titulacions universitàries sanitàries

Els metges demanen d’incloure el dret a sedació en la llei de cures pal·liatives

Els metges demanen d’incloure el dret a sedació en la llei de cures pal·liatives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Incloure el dret a la sedació sempre que estigui ben indicada i l’acreditació específica per als sanitaris, són les principals reivindicacions de la Organización Médica Colegial (OMC) i la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (Secpal) per a la nova llei del final de la vida.

Ho han exigit aquest matí en una roda de premsa, en la qual han explicat la necessitat urgent de tramitació d’una llei de cures pal·liatives.

Consideren que ara, quan els grups parlamentaris han presentat projectes de llei en aquest àmbit, és una "oportunitat decisiva".

Representants d’ambdues organitzacions han considerat que la futura llei ha de garantir l’ensenyament específic de cures pal·liatives en totes les titulacions universitàries (actualment només s’imparteix a tres universitats privades a Espanya), així com facilitar permisos laborals als familiars del pacient.

"No hi ha garanties que els sanitaris que atenguin aquests pacients ho facin de forma correcta. No hi ha ni diploma d’acreditació", ha lamentat l’expresident de la Secpal Álvaro Gándara.

I és que cada any a Espanya 225.000 pacients i les seues famílies necessiten atenció pal·liativa, dels que s’estima que 50.000 requereixen cures avançades i no els reben, la qual cosa els porta a morir amb sofriment evitable.

tracking