SEGRE

ASTRONOMIA INSTAL·LACIONS

El COU d'Àger busca el rècord de 33.000 visitants

En la novena temporada, que arranca demà || Preveuen la venda de mil ‘packs’ turístics amb un impacte de 2 milions d’euros

Visitants del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger.

Visitants del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 200.000 persones han visitat el Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger des que va obrir les portes el 2009. Però el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) vol continuar superant-se i demà obre una nova temporada, la novena, amb l’objectiu de batre un nou rècord i arribar als 33.000 visitants, un miler més que l’any passat, quan va registrar la millor marca. I això sense oblidar-se dels 3.000 escolars de 66 centres educatius de tot Catalunya que passaran per la localitat.

Per fer-ho ha programat diverses novetats en les seues activitats i exposicions. Per exemple, un nou espectacle pel·lícula del planetari Open 3D Ull del Montsec, Som estrelles, que s’estrenarà el 31 de març. “També aquest any farem el projecte de la renovació de l’exposició permanent per dedicar-la exclusivament a l’astronomia, amb els últims avenços en interacció i la creació d’un nou espai d’experiències”, expliquen Salvador J. Ribas, director científic, i Josep Vilajoliu, responsable de gestió del PAM. Aquesta nova mostra tindrà 100 metres quadrats i cinc espais temàtics, dos dels quals simuladors de contaminació lluminosa i del cel nocturn de Catalunya.

Per la seua part, la presidenta del consell comarcal de la Noguera (entitat gestora del PAM), Concepció Cañadell, apunta que “estem desenvolupant el Pla Estratègic del Montsec per impulsar-lo com un referent internacional en divulgació de la ciència i el turisme astronòmic i com a generador de riquesa per al territori”. De fet, aquest any, el Montsec pretén contractar uns 1.000 packs turístics, 200 més que l’any passat i més del doble dels registrats l’any 2014. Això suposaria un impacte econòmic per al sector d’uns dos milions d’euros.

tracking