SEGRE

SALUT

Els joves comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys

Espanya és el país europeu en què els adolescents s’inicien en el tabaquisme a una edat més primerenca

Els joves espanyols comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys

Els joves espanyols comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves espanyols comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys, una dada que converteix Espanya en el país de la Unió Europea en el qual els adolescents s’inicien en el tabaquisme a una edat més primerenca.

A més, el percentatge de fumadors d’aquestes edats és molt elevat, el 33 % de les noies i el 29 % dels nois, unes dades "molt preocupants que sens dubte hem de rebaixar", segons ha assegurat el metge i membre de la Societat Espanyola de Medicina de l’Adolescent (SEMA), Félix Notario.

"L’adolescència és una etapa crucial de la vida, exposada a grans riscos a causa de l’adopció de tècniques i conductes que poden estendre’s a l’edat adulta" ha advertit aquest expert que considera necessari desenvolupar habilitats pediàtriques específiques per tractar aquests problemes en les consultes mèdiques.

La relació dels adolescents espanyols amb l’alcohol tampoc no millora, ha advertit en una nota de premsa.

Així, "dels 20.000 menors que pateixen una intoxicació etílica cada any a Espanya, 5.000 són atesos pels serveis d’urgències", ha explicat l’expert després de participar en V Curs Internacional de la SEMA, celebrat a l’Hospital de La Paz, on s’han tractat les principals problemes que afecten els adolescents espanyols.

"La permissivitat d’Espanya amb l’alcohol és total", ha lamentat.

El 78 % dels menors manifesta que resulta fàcil obtenir-lo, "per la qual cosa hem de fer una mica urgentment entre tots: familiars, autoritats i professionals de la salut", ha alertat.

A més de la pràctica d’aquestes conductes altament perjudicials per a la salut, els més de dos-cents pediatres assistents a la trobada han exposat la seua preocupació sobre el sedentarisme i la mala nutrició dels adolescents.

"No és convenient que els adolescents passin més de quatre hores davant les pantalles", aquest tipus de conductes poden arribar a afectar les seues habilitats socials i contribueixen al sedentarisme, i en conseqüència a un risc més important de sobrepès i obesitat en aquesta etapa, han advertit. 

tracking