SEGRE

Catalunya impulsa un paquet de mesures per a la igualtat a la feina

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, i la directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau.

Catalunya impulsa un paquet de mesures per a la igualtat en el treball|feinaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha impulsat un paquet de deu mesures per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit laboral.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha recordat que les dones cobren de mitjana un 26 % menys cada any que els homes, mentre que la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha subratllat que les dones tenen més dificultat per accedir al mercat laboral que els homes.

Aquestes mesures consten d’una formació interna i transversal per a tot el personal del SOC que fa funcions d’atenció al públic, tant per a l’atenció general a les dones com específica per a víctimes de violència masclista.

També inclou la revisió dels protocols per a la detecció de víctimes de violència masclista a les oficines de Treball, així com l’atenció especialitzada a les víctimes amb itineraris personalitzats per a la seua activació laboral.

El SOC vol implementar així mateix la formació específica de joves en matèria d’igualtat i violència masclista a través d’un mòdul formatiu o un taller que faci reflexionar a la joventut sobre la igualtat entre ambdós sexes.

Per als joves, la Generalitat també ha iniciat les primeres actuacions d’orientació professional per a impulsar l’ocupació de dones d’ètnia gitana i de mares de famílies monoparentals que estan a l’atur i busquen feina.

Una altra de les mesures que planteja el SOC és aplicar mesures de discriminació positiva en la formació de professions que actualment estan molt masculinitzades.

tracking