SEGRE

IGUALTAT

Dos empreses donen feina a més dones en aplicar el "currículum cec"

Amb aquest sistema es desconeix la identitat del demandant d’ocupació

Dos empreses donen feina a més dones en aplicar el

Dos empreses donen feina a més dones en aplicar el "currículum cec"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha assenyalat que ja hi ha "un parell" d’empreses a Espanya que apliquen el projecte de "currículum cec" en el qual es desconeix la identitat del demandant d’ocupació, la qual cosa ha generat un augment del percentatge de dones a les seues plantilles.

Així ho ha manifestat Montserrat a la Cadena Cope, en la qual ha explicat que l’objectiu del seu Ministeri és estendre aquest sistema de selecció de personal a les empreses que s’adhereixin, ja que "no volem que sigui una obligació", per aconseguir la igualtat d’oportunitats.

La ministra ha assenyalat que a diferència de l’administració pública, on s’accedeix a una plaça per mèrits a través d’oposició, en l’empresa privada "moltes vegades no es té en compte un currículum per l’aparença física o per l’edat" del candidat.

El que pretén el "currículum cec", que ja ha estat testat en altres països, és que en la primera tria l’empresa valori el mèrit i la capacitat de la persona i ha assegurat que el resultat és "realment espectacular".

De fet, una de les empreses que ja aplica aquesta iniciativa ha incrementat d’un 12 a un 36 per cent el nombre de dones en els seus llocs de treball "perquè en les ternes finals arriben les dones", ha indicat Montserrat, que no ha volgut donar el nom d’aquesta companyia.

La titular d’Igualtat ha explicat que ja s’ha mantingut una reunió en el Ministeri amb empreses que tenen el segell d’igualtat "i hi ha hagut una gran acollida". A partir d’aquí, es treballarà amb les que vulguin per elaborar un protocol.

tracking