SEGRE

Detecten a Euskadi sis drogues de disseny completament noves a Espanya

Detecten a Euskadi sis drogues de disseny completament noves a Espanya

Detecten a Euskadi sis drogues de disseny completament noves a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Laboratori de la Dependència de Sanitat, de la delegació del Govern al País Basc, va detectar el 2016 la presència de 34 noves drogues de disseny a Euskadi, sis de les quals van ser completament noves a Espanya i que han estat identificades com a: 2CB-fly-fly, 3,4 CTMP, BB-22, BK-BK-2CB, MDAI i NM-NM-2AI.

El delegat del Govern al País Basc, Javier De Andrés, ha donat a conèixer avui aquestes dades en una roda de premsa que ha ofert en Sant Sebastià, en la que ha desglossat les principals dades obtinguts dels 1.696 quilos de substàncies estupefaents i psicoactives confiscades en aquesta comunitat autònoma l’any passat i que han estat objecte de diferents processos judicials.

Durant la seua compareixença, De Andrés ha explicat que les sis substàncies noves descobertes en aquest laboratori, ubicat a Pasaia (Gipuzkoa) i que és el de "referència" a Euskadi per a aquest tipus d’anàlisi, eren "absolutament desconegudes a Espanya" i estan constituïdes per "compostos químics i sintètics complexos" els efectes a llarg termini del qual en la salut "encara són desconeguts".

D’Andrés ha precisat que el 2016 aquest centre va realitzar un total de 5.586 anàlisis, un 45 % més que l’any anterior, quan es van efectuar 3.841.

Aquestes proves han determinat a més que mentre les drogues considerades "clàssiques" com l’haixix i la cocaïna van retrocedir un 10 % a les partides intervingudes per les diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat a Euskadi, els estupefaents d’origen "sintètic" ho van fer en la mateixa mesura.

tracking