SEGRE

TEMPERATURES

Lleida bat el seu rècord de calor en ple hivern

Ahir va ser el 10 de març més calorós des que hi ha registres, amb 26 graus || L’anterior màxima es va registrar l’any 1957

Encara hivern, ahir es va canviar l’abric per la màniga curta.

Encara hivern, ahir es va canviar l’abric per la màniga curta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat de Lleida va batre ahir a la tarda el seu rècord de temperatura màxima absoluta més prematur, en un mes de març amb 26 graus. Fins ara, el rècord el tenia també un altre dia 10 de març, en aquest cas el del 1957, en el qual els termòmetres van marcar 25,8 graus.

L’observatori des del qual s’han extret aquestes dades va començar a operar el 1941, per la qual cosa en els últims 77 mesos del març, mai s’havia assolit una temperatura tan elevada en una època de l’any tan primerenca, en què ni tan sols la primavera no ha arribat oficialment. A pràcticament totes les capitals de província de l’estat es van arribar a superar ahir els 20 graus, excepte al nord, en poblacions com Bilbao i Sant Sebastià.

Per avui, la previsió a Lleida és que continuïn les altes temperatures, encara que la màxima, segons Meteosat, serà de 24 graus, dos menys que ahir. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, la calor i el bon temps duraran només fins avui, ja que diumenge es preveu altre cop una baixada de temperatures. A més, s’espera nevades en cotes relativament baixes, entorn d’uns 1.000 metres al nord i les temperatures descendiran de manera “molt important”, així que es recuperaran els valors que són típics d’aquestes dates. Mentrestant, els vents bufaran de component nord amb un “règim intens”.

tracking