SEGRE

JOVENTUT FORMACIÓ

Joves a l'atur es formen a Balaguer com a programadors

El seu objectiu és trobar feina a distància en empreses de Silicon Valley

L’alcalde de Balaguer va saludar per videoconferència l’impulsor del programa, Danny Mola.

L’alcalde de Balaguer va saludar per videoconferència l’impulsor del programa, Danny Mola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 32 joves parats de Balaguer d’entre 19 i 30 anys es formen com a programadors informàtics a través del programa #YouthCanDoIt2020. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’empresa californiana Kolau, fundada per Danny Mola, un jove de Balaguer establert a San Francisco. Els participants, als quals no demanaven cap titulació específica prèvia, hauran de dedicar quaranta hores setmanals durant quatre mesos a aquest curs per poder aprendre programació informàtica amb l’objectiu de poder trobar feina a distància en empreses de Silicon Valley, als Estats Units, o bé poder muntar la seua pròpia empresa de programació. Després de la formació, els millors alumnes faran dos mesos de pràctiques remunerades.

El curs, que també es desenvolupa en altres ciutats d’Espanya, Mèxic i els Estats Units, l’imparteixen enginyers de programació voluntaris i la formació es fa en català, castellà i anglès.

L’ajuntament de Balaguer ha posat a disposició d’aquesta iniciativa sense ànim de lucre les instal·lacions de la CEI Balaguer, des d’on s’imparteixen les classes presencials, que s’allargaran uns quatre mesos.

Kolau, empresa sòcia de Google, ha escollit Balaguer per a aquest programa de formació de joves a l’atur amb la voluntat d’oferir-los una nova sortida professional a fi que puguin convertir-se en programadors informàtics. Els inscrits en el curs aprendran fins a sis idiomes de programació (HTML, CSS, Javascript, Ruby on Rails, SQL i MVC), entre molts altres aspectes.

Un jove emprenedor a l’atur Danny Mola, el jove de Balaguer fundador de l’empresa de màrqueting digital Kolau, va mantenir ahir un primer contacte amb els participants a través d’una videoconferència en què també va participar l’alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal. Mola va explicar als alumnes la seua experiència en el món de la programació i els va confessar que ell també es trobava a l’atur quan va decidir convertir-se en emprenedor en aquest camp. L’empresa Kolau, establerta a Califòrnia, ja és la tercera start-up que funda.

tracking