SEGRE

TECNOLÒGIA

Un de cada 4 joves admet accedir a continguts piratejats online

El 10% dels enquestats manifesta que en comprar productes per internet ha estat enganyat

Un de cada 4 joves admet accedir a continguts piratejats online

Un de cada 4 joves admet accedir a continguts piratejats online

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 27 per cent dels joves europeus admet accedir deliberadament a continguts "online" piratejats, segons una enquesta de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO) a partir de 26.555 entrevistes a majors de 15 anys dels 28 països membres.

Els resultats de l’informe assenyalen que aquest percentatge de joves (d’entre 15 i 24 anys) que acudeix a continguts piratejats no ha variat des del 2013, quan es va fer una enquesta similar.

Les dades de l’EUIPO apunten que el 83 per cent dels consultats (de totes les edats) prefereix accedir a continguts digitals a través de serveis o plataformes legals, i que només el 10 per cent manifesta que acudeix intencionadament a llocs il·legals, dels quals set de cada deu assegura que deixaria de fer-ho si tingués accés a altres opcions més barates.

L’enquesta constata que hi ha una creixent confusió sobre el que constitueix una font legal de continguts, ja que un de cada quatre enquestats (5 punts més que el 2013) dubte de si una d’aquestes fonts a la xarxa ho és, xifra que es dispara fins el 41 entre els joves.

Així mateix, el 10 per cent dels preguntats manifesta que en comprar productes per internet ha estat enganyat.

En tot cas, l’informe, que és continuació del de 2013 i que busca analitzar els canvis de comportament i tendències, reflecteix el suport generalitzat als drets de propietat intel·lectual per part dels ciutadans europeus.

També l’augment de la utilització de les ofertes legals de continguts digitals, com ho reflecteix que 97 de cada 100 consideri important que els inventors, creadors i artistes puguin protegir els seus drets i siguin retribuïts pel seu treball.

tracking